ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проєкту рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Кравченком Василем Івановичем, начальником ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИˮ

 

До обласної ради надійшло звернення від Кравченка Василя Івановича стосовно подовження з ним трудових відносин на посаді начальника ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИ (далі – Служба).

Юридична адреса Служби: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 1 під., 4 поверх.

Адміністрація Служби знаходиться в орендованих у ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» приміщеннях за адресою: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 1 під., 4 пов.

Структурний підрозділ Служби: аварійно-рятувальна маневрувальна група знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Шевченка, Журавлівський гідропарк.

Метою діяльності Служби є робота, спрямована на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій із загибелі людей на водних об’єктах, мінімізація їх негативних наслідків та захист населення на воді, регулювання надзвичайних ситуацій технологічного та природного характеру на водних об’єктах, проведення спеціалізованих аварійно-рятувальних водолазних робіт на об’єктах і територіях, захист навколишнього природного середовища та локалізація зон впливу шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф.

Кравченко Василь Іванович, 1956 року народження. Освіта вища. У 1991 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф.Е. Дзержинського, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію юриста.

Кравченко В.І. працює на посаді начальника Служби на умовах контракту з 06 серпня 2006 року.

Розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 26 вересня 2011 року № 383-к «Про продовження трудових відносин з В. Кравченком» із Кравченком В.І. подовжені трудові відносини на посаді начальника служби та укладено контракт у новій редакції.

Рішенням Харківської обласної ради від 25 вересня 2014 року № 1046-VI «Про звільнення та призначення керівників  комунальних  підприємств, установ, закладів» із Кравченком В.І. подовжені трудові відносини на умовах контракту строком на 2 роки, терміном – до 25.09.2016.

Рішенням Харківської обласної ради від 08 вересня 2016 року № 278-VІI «Про подовження трудових відносин із Кравченком Василем Івановичем, начальником ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИ» із Кравченком В.І. подовжені трудові відносини на умовах контракту строком на 3 роки, терміном – до 10.10.2019.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Кравченком Василем Івановичем, начальником ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИˮ.

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                                         М. БУР’ЯНОВА