Додаток

 

до рішення обласної ради

від ________ 2019 року № _____

(_______ сесія VII скликання)

 

 

ОБЄКТ

природно-заповідного фонду на території  Красноградського району Харківської області,

що оголошується орнітологічним заказником місцевого значення без вилучення земельних ділянок із користування

 

Назва об’єкта

Місце розташування об’єкта

Площа, га

Цінність території

Кому передається під охорону

1

2

3

4

5

Орнітологічний заказник місцевого значення «Петрівський»

Красноградський район, околиці с. Петрівка, у межах лісових кварталів №№ 9, 59, 60-67,      86-89, 90-93, 146, 149, 150, 151 Наталинського лісництва Державного підприємства «Красноградське лісове господарство»

758,0

Територія є природним ядром орнітологічного різноманіття, який включений до складу Берестового природного коридору місцевого значення, та представлена лісовим, водно-болотним, лучним, гніздовим орнітокомплексами з низкою рідкісних видів птахів, занесених до Європейського червоного списку тварин і рослин, що знаходяться під загрозою зникнення у світовому масштабі, Червоної книги України та Переліку видів тварин, що підлягають особливій охороні на території Харківської області. Ділянка з лісовими масивами є частиною міграційного коридору в долині р. Берестова, місцем зупинки для відпочинку та живлення мігруючих птахів, серед яких зустрічаються рідкісні види з різним природоохоронним статусом.

 

Державне підприємство «Красноградське лісове господарство»

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                                                               В. Коваленко