Пояснювальна записка

до проєкту рішення обласної ради

«Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями»

 

 

Відповідно до ст.16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутати обласної ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язані звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу.

У даному проєкті рішення обласної ради визначено термін проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями – до 03 лютого 2020 року, а також визначено, що до 10 лютого 2020 року депутати мають поінформувати обласну раду про результати обговорення звітів та доручення, дані депутатові у зв'язку з його депутатською діяльністю, за встановленою формою.

Сумлінне здійснення депутатської діяльності забезпечить відкритість та прозорість діяльності Харківської обласної ради, стане запорукою забезпечення прав, свобод та інтересів людини і громадянина, а також налагодження ефективного й конструктивного діалогу з місцевою громадою.

Враховуючи вищевикладене, розроблено проєкт рішення обласної ради «Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями» та  додаток до нього для розгляду обласною радою на черговій XXІІ сесії обласної ради.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                    Віктор КОВАЛЕНКО