ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019 – 2020 роки, затвердженої рішенням

обласної ради від 06 грудня 2018 року № 828-VII

 

 

 

У показниках проекту Державного бюджету на 2020 рік обласному бюджету Харківської області передбачена медична субвенція з державного бюджету лише на І квартал, що пов’язано з початком ІІ етапу реформи системи фінансування медичної галузі, із обов’язковим укладанням комунальними закладами охорони здоров’я, що були перетворені у комунальні некомерційні підприємства, договорів на медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України.

Зазначений чинник обумовлює необхідність внесення змін до обсягів фінансування (із їх зменшенням) заходу, визначеного пунктом 3.15. розділу 7 Програми щодо фінансування закладів охорони здоров’я, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, у статусі комунальних некомерційних підприємств.

Водночас, потребує внесення змін до назви одного з виконавців Програми, а саме: ДОРП «Обласний аптечний склад» у комунальне підприємство Харківської обласної ради «ОБЛАСНИЙ АПТЕЧНИЙ СКЛАД».

З огляду на зазначене, враховуючи розрахунки фахівців, щодо орієнтовної уточненої потреби у фінансуванні заходів комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» у 2020 році, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації пропонує внести зміни до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 828-VII (зі змінами).

Крім того, потребує також затвердження План регіонального замовлення на підготовку та перепідготовку кадрів в обласних закладах медичної освіти Харківської області І – ІІ рівнів акредитації на 2020 рік.

 

 

 

Начальник Управління                                                                           Богдан ФЕДАК