ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проєкту рішення обласної ради «Про затвердження Проєкту встановлення зон санітарної охорони водозабору ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ФАРМСТАНДАРТ-БІОЛІК»

у м. Харкові (свердловина 15/62 (робоча) та свердловина № 4720 (резервна) родовища питних підземних вод «Помірківське»)»

 

До обласної ради  звернулось ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ФАРМСТАНДАРТ-БІОЛІК» (далі - Товариство) із клопотанням про затвердження проєкту встановлення зон санітарної охорони водозабору ПАТ «ФАРМСТАНДАРТ-БІОЛІК» у м. Харкові.

Згідно з пунктом 8 статті 81 Водного кодексу України до компетенції обласних рад у галузі регулювання водних відносин на їх території належить затвердження проєктів зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів.

Відповідно до статті 93 Водного кодексу України межі зон санітарної охорони водних об’єктів встановлюються місцевими радами на їх території за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, обласними, Київською, Севастопольською міськими державними адміністраціями, органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища.

Надані ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «ФАРМСТАНДАРТ-БІОЛІК» документи відповідають вимогам законодавства.

Проєкт рішення підготовлено відповідно до статті 81 Водного кодексу України, статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого апарату

обласної ради                                                                                       Сергій КЛИМЕНКО