ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про внесення змін до Порядку використання коштів обласного бюджету з метою надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області, затвердженого рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 959-VІІ»

 

 

 

Обгрунтування, підстави

 

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до Порядку використання коштів обласного бюджету з метою надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області, затвердженого рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 959-VІІ» полягає в необхідності уточнення назви громадської організації, яка є учасником реалізації обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019 – 2021 роки.

 

Проблема

 

В ході реалізації Програми з’ясувалась низка питань, які потребують більш чіткого визначення, в частині визначення чіткої назви громадської організації, яка здійснює формування попереднього списку кандидатів та черговість їх участі в обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019 – 2021 роки. Так в одних документах, які подавалися до обласної державної адміністрації, її назва «Харківська обласна громадська організація «Спілка ветеранів АТО» в інших «Громадська організація «Спілка ветеранів Антитерористичної операції».

 

Мета і основні завдання Порядку

 

Метою Порядку є створення належних умов для забезпечення учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил житлом.

Основними завданнями Порядку є:

покращення житлових умов учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил;

розвиток різних видів фінансової підтримки учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для поліпшення житлових умов;

формування організаційних засад для здешевлення вартості будівництва і придбання житла учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

 

Фінансове забезпечення Порядку

 

Фінансування Порядку здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету та інших джерел, у тому числі власних коштів громадян.

 

Очікувана ефективність від реалізації Порядку

 

Забезпечення населення житлом та розвиток будівельної галузі


у Харківській області.

 

Контроль за реалізацією Порядку

 

Контроль за реалізацією Порядку здійснюється Харківською обласною радою. Координація виконання Порядку здійснюється Харківською обласною державною адміністрацією.

 

 

 

 

 

Заступник директора Департаменту,

містобудування та архітектури

Харківської обласної державної

адміністрації – начальник

управління містобудування                                                    Марина ПАХОМОВА