ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

___ сесія VIІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

                                                                                                 Проєкт

Від _________ 2020 року                                                               ___-VIІ

 

 

Про деякі питання нарахування та сплати орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області під час дії карантину

 

 

 

            Керуючись пунктом 20  частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 5 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», Цивільним кодексом України, враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 11.03.2020  № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (з наступними змінами та доповненнями), обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

            1. Установити, що на період карантину, визначений постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (з наступними змінами та доповненнями), до його завершення в установленому Законом порядку, нарахування орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, за умови надходження письмового звернення від орендаря або пропозицій балансоутримувача (орендодавця) та за наявності документа, що підтверджує повне невикористання орендованого майна:

            - не здійснюється (призупиняється) для орендарів, які фактично не користуються орендованим майном, за переліком, згідно з додатком 1;

            - здійснюється у розмірі 50 відсотків від суми нарахованої орендної плати для орендарів за переліком, згідно з додатком 2.

            2. Встановити, що письмові повідомлення орендарів про неможливість використання об’єкта оренди, з підтверджуючим документом (довільної форми) щодо невикористання орендованого майна, а також пропозиції балансоутримувачів (орендодавців) направляються до обласної ради не пізніше 10 робочих днів після офіційно оголошеної дати припинення карантину.

3. Орендодавцям майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, після позитивних висновків постійних комісій обласної ради, зазначених у п. 7 цього рішення, забезпечити перерахунок орендної плати орендарям, визначеним у додатках 1-2 до цього рішення, починаючи з дати встановлення карантину.

4. ОБЛАСНОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДЕРЖПРОМ» та КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ОБЛАСНИЙ СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС “МЕТАЛІСТ”» при вирішенні питань нарахування та сплати орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області під час дії карантину керуватись в роботі зазначеним рішенням.

            5. Не здійснювати нарахування пені, а також дозволити відстрочення до 01 вересня 2020 року виконання орендарями майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області зобов'язань зі сплати тієї частини орендної плати, що спрямовується до обласного бюджету, за період, визначений у п. 1 даного рішення, крім орендарів цілісних майнових комплексів і орендарів нерухомого майна з метою здійснення видів діяльності, які віднесено до виключення із заборони відповідно до підпункту 8 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211.

6. Це рішення застосовується з дати набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (з наступними змінами та доповненнями) і  не потребує внесення відповідних змін до чинних договорів оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради з питань бюджету (Людмила НЕМИКІНА) та з питань спільної власності територіальних громад області (Людмила ГАСАН).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                       Сергій ЧЕРНОВ