ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про затвердження Проєкту встановлення зон санітарної охорони водозабору ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЕФЕКТ» у м. Харкові (свердловина № 5768 родовища питних підземних вод «Ефект»)»

 

До обласної ради звернулось ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЕФЕКТ» (далі – товариство) із клопотанням про затвердження проєкту встановлення зон санітарної охорони водозабору АТ «ЕФЕКТ», який розташований у м. Харкові, по вул. Георгіївській, 10 (далі – проєкт).

Мета використання надр – господарсько-питні та виробничі потреби товариства при виробництві парфумерної та косметичної продукції, а також передача води вторинним користувачам.

Згідно з пунктом 8 статті 81 Водного кодексу України до компетенції обласних рад у галузі регулювання водних відносин на їх території належить затвердження проєктів зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів.

Статтею 113 Земельного кодексу України передбачено, що зони санітарної охорони створюються навколо об'єктів, де є підземні та відкриті джерела водопостачання, водозабірні та водоочисні споруди, водоводи, об'єкти оздоровчого призначення та інші, для їх санітарно-епідеміологічної захищеності.

Надані товариством документи вимогам законодавства відповідають.

Проєкт рішення підготовлено відповідно до статті 81 Водного кодексу України та статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу з питань

природокористування та земельних

відносин виконавчого апарату                                                     Ілля КРЮЧКОВ