ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення обласної ради

від ___________ 2020 року № ______

(____ сесія ____ скликання)

 

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2

 

Порядок використання коштів передбачених в обласному бюджеті для надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - Порядок), розроблено з метою визначення механізму призначення та виплати одноразової грошової допомоги (10 тис. грн) медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 (далі – COVID-19), на виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 828-VІІ (зі змінами).

 

1. Загальна частина:

1.1. Цей Порядок визначає механізм призначення та виплати одноразової грошової допомоги (далі – допомога) у розмірі 10 тис.грн медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на COVID-19 (далі – працівники).

1.2. Допомога надається у межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 828-VІІ (зі змінами), працівникам закладів охорони здоров’я Харківської області та м. Харкова. Головний розпорядник коштів – Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

1.3. Питання щодо надання допомоги розглядаються за поданням керівника закладу охорони здоров’я Харківської області та м. Харкова.

1.4. Підставою для розгляду питання щодо надання допомоги є заява працівника, який захворів на COVID-19, про надання йому грошової допомоги на ім’я керівника закладу охорони здоров’я.

1.5. Рішення щодо можливості надання допомоги приймаються комісією з питань надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 (далі – Комісія).

Персональний склад Комісії затверджується спільним розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації та голови Харківської обласної ради.

До складу Комісії входять: голова Комісії, заступник голови Комісії, секретар Комісії та чотири члени Комісії. До персонального складу Комісії входять депутати Харківської обласної ради, по одному представнику від постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО та постійної комісії з питань бюджету. Рішення приймаються 2/3 голосів від загального складу Комісії.

1.6. Питання про надання допомоги розглядаються Комісією за наявності таких документів:

подання керівника закладу охорони здоров’я на ім’я голови Комісії;

особиста заява працівника закладу охорони здоров’я;

копія виписки з медичної документації закладу, в якому особа проходила лікування хвороби COVID-19 (з пред’явленням оригіналу);

копія паспорта заявника у формі книжечки (1, 2 сторінки та сторінки з відміткою про місце реєстрації заявника) або копія паспорта заявника у формі пластикової картки типу ID-1 (лицьового та зворотного боку), разом із копією витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання заявника;

копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника або, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган, копія сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

банківські реквізити для перерахування допомоги.

 

2. Розгляд заяв працівників закладів охорони здоров’я Харківської області та м. Харкова:

2.1. Заяви працівників закладів охорони здоров’я щодо надання допомоги та супровідні документи надходять до Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації для подальшої підготовки усіх необхідних матеріалів для розгляду на засіданні Комісії.

2.2. Якщо упродовж місяця з дня надходження заяви на розгляд Комісії заявник не надав документів, зазначених у підпункті 1.6 цього Порядку, заяву буде знято з розгляду на черговому засіданні Комісії, з правом повторного подання документів, визначених у пункті 1.6 Порядку.

2.3. Засідання Комісії проводяться за потреби, але не рідше одного разу на місяць.

2.4. Рішення Комісії щодо надання допомоги, відмови у наданні такої допомоги або зняття з розгляду заяви оформлюються протоколом засідання Комісії.

2.5. Відповідно до рішення Комісії видається наказ Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, який є підставою для виплати допомоги.

2.6.  Інформування працівників закладів охорони здоров’я Харківської області та м. Харкова про результати розгляду заяв щодо надання одноразової грошової допомоги здійснюється шляхом повідомлення керівника закладу охорони здоров’я Департаментом охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

 

3. Допомога працівнику закладу охорони здоров’я виплачується Департаментом охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації за рахунок видатків на охорону здоров’я, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік за кодом економічної класифікації видатків 2730 «Інші виплати населенню», шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок.

 

4. Складання і надання бюджетної та фінансової звітності про використання коштів обласного бюджету здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

 

 

Заступник голови

обласної ради                                                                             Володимир СКОРОБАГАЧ