ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради Про подовження трудових відносин із Мірошник Оленою Вячеславівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 5» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ

 

До обласної ради надійшло звернення від Мірошник Олени Вячеславіни стосовно подовження з нею трудових відносин на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 5» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (далі – заклад).

Юридична адреса та місцезнаходження закладу: м. Харків, вул. Архітекторів, буд. 36-А.

Метою діяльності закладу є забезпечення здобуття дошкільної, початкової, базової середньої та профільної освіти дітей з особливими потребами, що зумовлені порушенням слуху.

Мірошник Олена Вячеславівна, 1975 року народження. Освіта вища. У 1996 році закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Початкове навчання» та здобула кваліфікацію – учитель початкових класів.

У 2001 році Мірошник О.В. закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Правознавство» та здобула кваліфікацію юриста, викладача правових дисциплін.

У 2015 році пройшла перепідготовку в Навчально-науковому інституті педагогіки і психології (відділення післядипломної освіти) Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка за напрямом «Корекційна освіта (за нозологіями)» та здобула кваліфікацію – олігофренопедагога, вчителя дітей з вадами розумового розвитку, вчителя дітей з порушенням мовлення.

Рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 866-VIІ “Про призначення Мірошник Олени Вячеславівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ” Мірошник О.В. призначено на посаду керівника закладу на умовах контракту строком на 2 роки, терміном до 11.12.2020.

На підставі рішення обласної ради від 30.05.2019 № 1040-VII КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ перейменовано у КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 5» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Розпорядженням голови Харківської обласної ради від 19.11.2020 № 177 “Про подовження трудових відносин із Мірошник Оленою Вячеславівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 5» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИіз Мірошник О.В. подовжені трудові відносини строком на 2 місяці, терміном до 11.02.2021.

Відповідно до пункту 12 статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту» з особою, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше, укладається трудовий договір строком на два роки. Після закінчення строку дії такого строкового трудового договору та за умови належного його виконання сторони мають право продовжити строк дії відповідного строкового трудового договору ще на чотири роки без проведення конкурсу.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 23, 24 Кодексу законів про працю України, пунктом 12 статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств,  установ, закладів, що є у спільній власності територіальних  громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Мірошник Оленою Вячеславівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 5» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ.

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                                    Марина БУР’ЯНОВА