Пояснювальна записка

до проєкту рішення обласної ради

 

«Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 - 2020 роки, затвердженої рішенням  обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами).

 

І. Орґрунтування необхідності прийняття проєкту рішення, цілей, завдань і основних його положень.

Проєкт рішення вноситься за ініціативою обласної державної адміністрації з метою вирішення питання надання грошової допомоги громадянам, постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру, що сталася у вересні 2020 року у Дворічанському районі. Підставою для розробки проєкту рішення став лист голови Дворічанської районної державної адміністрації від 14.12.2020 №01-62/2970 про виділення коштів з обласного  бюджету у сумі 2395,0 тис. грн. 22 особам, житло і майно яких постраждало від пожежі, у зв’язку з відсутністю необхідних коштів у зведеному бюджеті Дворічанського району.

Вирішити дане питання можливо шляхом внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами), а саме доповнення підрозділу 1. «Адресна допомога» розділу 8. «Напрями діяльності та заходи комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки» новим пунктом 1.5., який передбачає надання такої грошової допомоги.

 

ІІ. Обґрунтування очікуваних соціально-економічних, правових та інших результатів, у разі реалізації рішення.

Прийняття рішення обласною радою дозволить надати грошову адресну допомогу громадянам, постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру, що сталася у Дворічанському районі, які не змогли отримати таку допомогу за рахунок коштів державного бюджету, а виділена сума коштів з місцевих бюджетів не покриває видатки на придбання нового житла, відновлення господарських будівель та облаштування побуту.

 

ІІІ. Посилання на нормативно-правові акти, відповідно до яких було розроблено даний проєкт рішення.

При підготовці проєкту рішення та Програми враховувалися положення таких нормативно – правових актів:

Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»;

рішення обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII «Про затвердження комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки» (зі змінами).

 

Директор Департаменту

соціального захисту населення

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                                         Юрій ШПАРАГА