ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XLVII сесія  V скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від 29 жовтня 2009 року                                                                               № 1436-V

 

Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

 

Відповідно до ст. 65 Господарського кодексу України (436-4), Кодексу законів про працю  України (322-08), пунктів 20, 27 частини першої статті 43, статті 44 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні” (280/97-ВР), Закону України Про місцеві державні адміністрації” (586-14), Закону України Про вищу освіту” (2984-14) обласна рада

 

 

                                               В И Р І Ш И Л А:

 

1.      Затвердити Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (додається). (р1436_5_д)

 

2. Доручити голові обласної ради:  

      2.1. Укладати і вносити зміни до контрактів з керівниками комунальних підприємств та вищих навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що перебувають в управлінні обласної ради, у порядку визначеному вищезазначеним Положенням.

      2.2. Призначати на посаду на умовах контракту та звільняти з посади виконуючого обов’язки керівника вищого навчального закладу згідно з вищезазначеним Положенням.

      2.3. Погоджувати штатні розписи, Колективні договори комунальних підприємств, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, відрядження та терміни відпусток керівників обласних комунальних підприємств та вищих навчальних закладів.

      2.4. За поданням обласної державної адміністрації, погоджувати призначення на посаду, подовження терміну дії контрактів, звільнення з займаної посади керівників обласних  комунальних установ, закладів (крім вищих навчальних закладів) спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що перебувають в управлінні обласної ради, у порядку визначеному вищезазначеним Положенням.

 

3.      Делегувати обласній державній адміністрації повноваження щодо:

-         призначення на посаду, подовження терміну дії контрактів та звільнення з посади керівників обласних комунальних установ, закладів (крім вищих навчальних закладів), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, за попереднім погодженням з головою обласної ради, у порядку визначеному вищезазначеним Положенням;

-         погодження відпусток та відряджень керівників обласних комунальних  установ та закладів (крім вищих навчальних закладів), що  є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

-         погодження статутів (положень) комунальних установ та закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

4.      Визнати такими, що втратили чинність:

          -  пункти 3, 4, 6 рішення обласної ради від 15 грудня 2006 року № 130-V „Про порядок управління майном, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”; (р130-5)

- рішення обласної ради від 05 липня 2007 року № 315-V «Про внесення змін та доповнень до рішення обласної ради від д 15 грудня 2006 року № 130-V „Про порядок управління майном, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” (р130-5) (із змінами)»; (р315-5)

- рішення обласної ради від 27 березня 2009 року № 1174-V «Про внесення змін та доповнень до рішення обласної ради від д 15 грудня 2006 року № 130-V „Про порядок управління майном, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” (р130-5)  (зі змінами)». (р1174-5)

 

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань спільної власності територіальних громад області (Александрович Ю.К.).

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. Чернов