ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХХVIІІ  сесія  ІV скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

Від  02 серпня 2005 року

 

Про внесення змін до рішення

обласної ради від 27 січня 2005 року

"Про обласний бюджет на 2005 рік"

(із змінами)

 

Відповідно до пунктів 7, 8 статті 78 Бюджетного кодексу України ( 2542-3 ), статей 43, 65 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"  (280/97-ВР) обласна рада

В И Р І Ш И Л А:

 

Внести зміни до рішення обласної ради "Про внесення змін до рішення обласної ради від 27 січня 2005 року "Про обласний бюджет на 2005 рік" із змінами, внесеними рішенням обласної ради від 31 травня 2005 року ( р27-13-4 ), виклавши його у новій редакції:

 

"1. Встановити загальний обсяг доходів обласного бюджету  на 2005 рік у сумі 926382,5 тис. грн., у тому числі обсяг дотації вирівнювання, що одержується з Державного бюджету України, - у сумі 67419,8 тис. грн., додаткової дотації з Державного бюджету України на зменшення фактичних диспропорцій нерівномірності мережі бюджетних установ – у сумі 25164,4 тис. грн. і цільових субвенцій з Державного бюджету на пільги, субсидії, допомоги населенню та будівництво житла для військовослужбовців - у сумі 447922,6 тис. грн., цільової субвенції з обласного бюджету Сумської області на утримання об’єктів спільного користування для розрахунків з міжобласними спеціалізованими медичними закладами - в сумі 18,9 тис. грн., цільової субвенції з бюджету м. Харкова на будівництво музею "Харківщина у Великій Вітчизняній війні 1941-1945р.р." на території меморіального комплексу "Висота маршала  І.С.Конєва" – в сумі 2000,0 тис. грн.

Обсяг доходів загального фонду бюджету визначити у сумі 858296,2 тис. грн., спеціального фонду бюджету - в сумі 68086,3 тис. грн.,         у тому числі бюджету розвитку - в сумі  22072,8 тис. грн. (додаток  1).

 

2. Затвердити загальний обсяг видатків обласного бюджету  на 2005 рік у сумі 925999,4 тис. грн., в тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету - в сумі 856219,9 тис. грн., та видатків спеціального фонду бюджету - в сумі 69779,5 тис. грн., за функціональною структурою (додаток 2) та головними розпорядниками коштів (додаток 3).

 

3.Установити розмір оборотної касової готівки обласного бюджету в сумі 5000 тис. грн.

 

4.Затвердити на 2005 рік:

обсяги повернення кредитів до обласного бюджету у сумі 842,0 тис. грн., у тому числі  повернення кредитів до спеціального фонду -  в сумі 842,0 тис. грн.;

обсяги надання кредитів з обласного бюджету - в сумі 778,3 тис. грн., у тому числі надання кредитів із загального фонду – в сумі 76,3 тис. грн., та надання кредитів із спеціального фонду - в сумі 702,0 тис. грн. (додаток 4).

 

5.Затвердити обсяги міжбюджетних трансфертів на 2005 рік (згідно із додатком 5):

 

додаткових дотацій бюджетам районів та міст області відповідно до статті 50 Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" ( на зменшення фактичних диспропорцій між місцевими бюджетами через нерівномірність мережі бюджетних установ у сумі 8514,8 тис. грн.;

 

субвенцій районним,  міським та  іншим бюджетам:

- на надання пільг  та субсидій населенню - у сумі 281109,7 тис. грн;

 

- на виплату допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам  - у сумі 156443,6 тис. грн.;

 

- на будівництво і придбання житла військовослужбовцям та особам рядового і начальницького складу, у тому числі звільненим у запас або відставку за станом здоров'я, віком, вислугою років та у зв'язку із скороченням штатів, які перебувають на квартирному обліку за місцем проживання, членам сімей з числа цих осіб, які загинули під час виконання ними службових обов'язків, а також учасникам бойових дій в Афганістані та воєнних конфліктів – у сумі 6477,8 тис. грн.;

 

- міському бюджету м. Люботин на видатки, пов’язані з навчанням учнів Люботинського обласного інтернату із загальноосвітньою школою І ступеня для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, у загальноосвітніх школах міської місцевості, відповідно до ст.90, 93 Бюджетного кодексу України - у сумі 240,7 тис. грн;

 

- обласному бюджету Полтавської області на утримання об’єктів спільного користування для розрахунків з міжобласними спеціалізованими медичними закладами (на лікування засуджених хворих Харківської області в Полтавській спеціалізованій психіатричній лікарні) - у сумі 158,0 тис. грн.;

 

- державному бюджету на виконання Програми допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання молоді та призову громадян України на строкову військову службу в Харківській області у 2004-2005 роках – у сумі 150,0 тис. грн.

 

6. Установити обсяг коштів, що передаються із загального фонду бюджету до спеціального фонду бюджету, у сумі 19472,8 тис. грн.

 

7. Установити розмір резервного фонду обласного бюджету на 2005 рік у сумі 1150,0 тис. грн.

 

8. Затвердити  перелік захищених статей видатків загального фонду обласного бюджету на 2005 рік за їх економічною структурою:

оплата праці працівників бюджетних установ (код 1110);

нарахування на заробітну плату (код 1120);

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів (код 1132);

забезпечення продуктами харчування (код 1133);

виплата процентів за борги (1200);

трансферти населенню (код 1340);

трансферти місцевим бюджетам (код 1320).

Визначити захищеними  видатками обласного бюджету на 2005 рік видатки на підготовку кадрів вищими навчальними закладами І-1V рівнів акредитації (код 1172).

 

 

9. Встановити, що розпорядники коштів обласного бюджету мають право брати бюджетні зобов’язання у 2005 році в межах виділених їм асигнувань.

Зобов’язання, взяті розпорядниками коштів обласного бюджету без наявності відповідних бюджетних асигнувань, не вважаються бюджетними зобов’язаннями і не підлягають оплаті за рахунок бюджетних коштів.

 

10. Встановити, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах.

Поточні видатки, пов’язані з утриманням бюджетних установ, можуть здійснюватися розпорядниками бюджетних коштів у разі, коли відсутня заборгованість із заробітної плати.

 

11. Головним розпорядникам коштів обласного бюджету вжити заходів щодо оптимізації граничної чисельності працівників бюджетних установ, не допускаючи її збільшення проти врахованої в розрахунках до проекту обласного бюджету на 2005 рік.

 

12. Затвердити перелік обєктів, фінансування  яких у 2005 році буде здійснено  за рахунок коштів бюджету розвитку (додаток 6).

 

 

 

13. Установити граничний розмір боргу загального фонду обласного бюджету станом на 31 грудня 2004 року у сумі 2000,0 тис. грн. та здійснити його погашення за рахунок загальних надходжень доходів до обласного бюджету у 2005 році (додаток 7).

 

14.Дозволити головному фінансовому управлінню облдержадміністрації отримувати короткотермінові позички в управлінні Державного казначейства у Харківській області на покриття тимчасових касових розривів з наданням права його керівнику на підписання відповідних договорів.

 

15. Затвердити ліміти споживання продукту енергоносіїв у фізичних обсягах головним  розпорядникам коштів обласного бюджету на 2005 рік (додаток 8).

 

16. Встановити, що видатки на надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам, молодим сімям та одиноким молодим громадянам здійснюються в межах та за рахунок надходження коштів від повернення кредитів обласним фондом індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" та Харківським регіональним відділенням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву через управління будівельного комплексу  облдержадміністрації.

Фінансування на сплату відсотків АКБ "Укрсоцбанк" за обслуговування пільгових кредитів, наданих членам житлово-будівельних кооперативів, здійснюється за рахунок надходження коштів від повернення кредитів житлово-будівельними кооперативами "Печеніжець" та "Первомай-1".

 

17. Встановити, що кошти додаткових дотацій на зменшення фактичних диспропорцій між місцевими бюджетами через нерівномірність мережі бюджетних установ розподіляються за рішеннями районних та міських рад з урахуванням пропозицій депутатів обласної ради, в першу чергу на фінансування захищених статей видатків соціально-культурної сфери та забезпечення виплати мінімальної заробітної плати в повному обсязі.

 

18. Дозволити обласній державній адміністрації тимчасово запозичити 2000,0 тис. грн. з коштів додаткової дотації на зменшення фактичних диспропорцій між місцевими бюджетами через нерівномірність мережі бюджетних установ та спрямувати їх на надання дотації театрам та концертним закладам на виплату заробітної плати з наступним відновленням за підсумками виконання бюджету за 9 місяців п.р.

 

19. Обласній державній адміністрації провести розподіл коштів додаткової дотації на зменшення фактичних диспропорцій між місцевими бюджетами через нерівномірність мережі бюджетних установ в сумі 10358,5 тис. грн. виходячи із результатів виконання місцевих бюджетів за 9 місяців п.р та винести на розгляд обласної ради.

 

20. Доручити голові обласної ради підписати угоди з відповідними радами щодо передачі субвенцій  з обласного бюджету:

 

- обласному бюджету Полтавської області на утримання об’єктів спільного користування для розрахунків з міжобласними спеціалізованими медичними закладами (на лікування засуджених хворих Харківської області в Полтавській спеціалізованій психіатричній лікарні) - у сумі 158,0 тис. грн.;

- міському бюджету м. Люботина - на видатки, пов’язані з навчанням учнів Люботинського обласного інтернату із загальноосвітньою школою  І ступеня для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, у загальноосвітніх школах міської місцевості – в сумі 240,7 тис. грн.;

 

та одержання субвенцій:

- з обласного бюджету Сумської області – на утримання об’єктів спільного користування для розрахунків з міжобласними спеціалізованими медичними закладами (на проведення аналізу крові на фенілкетонурію в медико-генетичному  центрі) - в сумі 18,9 тис. грн.

- з бюджету м. Харкова – на будівництво музею "Харківщина у Великій Вітчизняній війні 1941-1945р.р." на території меморіального комплексу "Висота маршала  І.С.Конєва" – в сумі 2000,0 тис. грн.

 

21. Обласній державній адміністрації здійснити організаційні заходи щодо передачі з 01 січня 2006 року 6 ліцеїв, утворених при вищих навчальних закладах, у комунальну власність територіальної громади та на фінансування з бюджету м. Харкова.

 

22. Збільшення видатків обласного бюджету провести за рахунок залишків коштів обласного бюджету на 01 січня 2005 року по спеціальному фонду – в сумі 1553,2 тис. грн.

 

23. Затвердити розподіл коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища і напрями їх використання (додаток 9).

 

24. У зв’язку з напруженим виконанням обласного бюджету, з метою  забезпечення своєчасного фінансування заходів, передбачених бюджетом на 2005 рік, надати згоду обласній державній адміністрації на пролонгацію на 2006 рік погашення кредитів по будівництву метрополітену та підписання поруки.

 

25. Доручити обласній державній адміністрації звернутись до Харківської міської ради з проханням розглянути питання щодо прийняття зобов’язань по кредитних договорах на будівництво метрополітену, укладених управлінням капітального будівництва облдержадміністрації з ВАТ "Мегабанк", за умови погашення існуючої заборгованості за рахунок цільової субвенції бюджету міста Харкова з обласного бюджету в 2005 році на погашення відсотків за користування кредитними ресурсами, а у 2006 році – на погашення кредиту та відсотків.

 

26. Обласній державній адміністрації за підсумками виконання обласного бюджету за 9 місяців п.р. внести пропозиції обласній раді щодо відновлення скорочених по відповідних напрямках асигнувань у сумі  4500,0 тис. грн., спрямованих на будівництво центральної районної лікарні на 220 ліжок у м. Богодухові (1-й пусковий комплекс).

 

27. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету (Качук В.В.)".

 

 

Голова обласної ради                                                  О. Шаповалов