З А Т В Е Р Д Ж Е Н О

рішенням обласної ради

від 30 жовтня 2007 року 457-V (457-5-рр)

(ХХ сесія  V скликання)

 

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

 

про Грамоту Харківської обласної ради

та Подяку голови Харківської обласної ради

 

Цим Положенням встановлюється порядок представлення і нагородження Грамотою Харківської обласної ради та оголошення Подяки голови Харківської обласної ради.

 

1. Загальні положення

1.1. Грамота Харківської обласної ради є формою відзначення та заохочення трудових колективів, громадських організацій, окремих осіб за значні успіхи у виробничій, науковій, державній, військовій, творчій та інших сферах діяльності, сприяння розвитку місцевого самоврядування, за високий професіоналізм, активну громадську діяльність, за вагомий внесок у створення матеріальних і духовних цінностей або інших заслуг перед Харківщиною та Україною.

 

1.2. Подяка голови Харківської обласної ради (далі – Подяка) є формою заохочення окремих громадян, працівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій усіх форм власності, об`єднань громадян, творчих та інших спілок області, які своєю працею зробили вагомий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток регіону, виявили високий професіоналізм та ініціативу.

 

1.3. Грамотою відзначаються трудові колективи, окремі громадяни, працівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій всіх форм власності, об`єднань громадян, творчих та інших спілок області.

 

1.4. Відзначення Грамотою та Подякою проводиться за ініціативою голови обласної ради, його заступників, за поданням постійних комісій обласної ради, органів місцевого самоврядування, голів місцевих державних адміністрацій, установ та організацій усіх форм власності із зазначенням заслуг трудового колективу чи окремої особи.

 

 

2.      Порядок представлення до нагородження

Грамотою та оголошення Подяки

 

2.1. До подання про нагородження Грамотою або заохочення Подякою подаються такі документи:

 

-       характеристика, із зазначенням конкретних виробничих, наукових та інших досягнень, вказаних у пунктах 1.1. та 1.3. цього Положення щодо особи, або інформація про виробничі досягнення трудового колективу підприємства, установи, організації, що стали підставою для порушення клопотання, за підписом керівника відповідного органу та скріплені печаткою;

 

-       біографічна довідка, в якій зазначаються трудова діяльність та відомості про попередні відзнаки і заохочення представленого до відзначення, засвідчена підписом керівника кадрової служби відповідного органу та скріплена печаткою.

Подання про нагородження без надання зазначених документів не розглядаються.

 

2.2. Матеріали про відзначення Грамотою або заохочення Подякою подаються до обласної ради не пізніше як за два тижні до ювілею, професійного свята чи знаменної дати.

 

2.3. У разі недотримання вимог пунктів 2.1. та 2.2. цього Положення, документи повертаються посадовій особі чи органу, який їх надіслав.

 

2.4. Особи, що представляються до нагородження Грамотою та до заохочення Подякою повинні, як правило, мати трудовий стаж у даному колективі не менше 3 років.

 

2.5. Рішення про відзначення Грамотою або заохочення Подякою приймається головою обласної ради і оформлюється розпорядженням.

 

2.6. Відзначення повторно Грамотою Харківської обласної ради може бути проведено не раніше як через три роки, висловлення Подяки – не раніше як через рік.

 

2.7. Облік і реєстрація Грамот та Подяк здійснюється відділом кадрів та нагород виконавчого апарату обласної ради.

 


3. Порядок вручення Грамоти та Подяки

 

3.1. Вручення Грамоти та Подяки здійснюється головою обласної ради, його заступниками або уповноваженою ним особою в урочистій обстановці. Нагородженому вручається Грамота або Подяка за підписом голови обласної ради.

 

3.2. Вручення Грамоти та Подяки приурочується до загальнодержавних свят, галузевих професійних свят, ювілейних дат працівників, підприємств, установ, організацій тощо.

                                                                                                                

3.3. У трудовій книжці особи, відзначеної Грамотою або заохоченої Подякою, за місцем роботи кадровою службою робиться відповідний запис із зазначенням дати і номера розпорядження. Для військовослужбовців робиться відповідний запис в облікових документах.

 

 

 

Заступник голови

обласної ради                                                              С.Чернов