ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням обласної ради

від 17 квітня 2008 року  № 683-V (683-5-рр)

(ХХVІ сесія V скликання)

 

                                                       

 

 

 

ОБЛАСНА ПРОГРАМА

 

«Здоров’я Слобожанщини»

на 2008 рік

 

 

 


                                                                                                                                           Паспорт обласної програми

«Здоров’я Слобожанщини» на 2008 рік

 

            1.Ініціатором розроблення обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2008 рік (далі – Програма) є постійна комісія Харківської обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та Харківська обласна державна адміністрація.

2.Розробником Програми є Головне управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

            3.Відповідальним виконавцем Програми є Головне управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

            4.Учасники Програми: заклади охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, що мають обласне значення, є спеціалізованими та надають медичну допомогу третинного рівня, а також заклади охорони здоров’я спільної власності територіальних громад районів Харківської області та міст обласного значення – центральні районні лікарні і центральні міські лікарні, що виконують функції міжрайонних центрів за окремими профілями медичної допомоги.

5.Термін реалізації Програми – 2008 рік.

            6.Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми у 2008 році, становить 37774,549 тис.грн.

 

 

Обґрунтування проблеми

 

Реальний стан здоров’я населення Харківської області, проблеми найбільш раціональної і ефективної організації його медичного забезпечення зумовлюють необхідність пошуку та вибору оптимальних підходів до використання наявних ресурсів галузі охорони здоров’я на обласному рівні із одночасним забезпеченням її поступового та спрямованого розвитку.

Концептуально важливою при цьому є реалізація системного погляду на  мережу закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області як на невід’ємну складову «єдиного медичного простору», що існує та функціонує в Харківській області.

Ці заклади, що фінансуються з обласного бюджету, відносяться до спеціалізованих або мають обласне значення і забезпечують третинний рівень медичної допомоги членам всіх територіальних громад області.

Такі заклади мають можливість організовувати та забезпечувати належні обсяги і якість медичної допомоги пацієнтам із використанням останніх досягнень медичної науки і техніки із одночасним збереженням наступності медичної допомоги та медичних послуг від фельдшерсько-акушерських пунктів, амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, дільничних лікарень (первинний рівень) та від центральних районних та міських багатопрофільних лікарень (вторинний рівень медичної допомоги).

На рівні обласних закладів та служб на цей час планується та здійснюється розвиток високотехнологічної діагностики, кардіохірургії, трансплантології, медичної генетики, онкологічної допомоги, медичного обслуговування інвалідів війни та постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Крім того, саме на базі обласних лікарень та центрів забезпечується медична допомога пацієнтам при екстренних станах, що виникли внаслідок надзвичайних ситуацій та катастроф техногенного характеру; ускладнень при вагітності та пологах; дітям при вроджених, спадкових, важких соматичних та хірургічних захворюваннях; дітям та дорослим – хворим на всі види інфекційних хвороб тощо.

Також на цьому ж рівні сконцентрована та забезпечується спеціалізована допомога при медико-соціальних захворюваннях – туберкульозі, ВІЛ/СНІДі, при психічних розладах, наркозалежності, при шкірно-венерологічних хворобах.

За рахунок обласного бюджету утримуються будинки дитини, фінансуються спеціальні служби, що потребують значних видатків на утримання та оновлення матеріально-технічної бази – судово-медична та судово-психіатрична експертиза, вузькопрофільні обласні центри – медико-соціальної експертизи, служби крові, інформаційно-аналітичний та ін.

Реальний та результативний розвиток третинного рівня медичної допомоги як одного з найбільш високовартісних є можливим лише за умови скоординованого та збалансованого підходу до оновлення матеріально-технічної бази всіх закладів обласного значення та спеціалізованих установ, використання програмно-цільових засад до впровадження сучасних стандартів та нових ефективних технологій діагностики, лікування, реабілітації пацієнтів, залучення до розвитку цих інновацій кадрових, технічних та інформаційних можливостей Харківської медичної науки тощо.

Досвід розробки та виконання органами центральної виконавчої влади державних цільових програм у галузі «Охорона здоров’я» переконливо свідчить про економічну ефективність, яку надає певна галузева централізація окремих заходів та концентрація ресурсів, спрямованих на системний розвиток матеріально-технічної бази всієї мережі.

Аналогічний досвід напрацьовано в інших областях України, де такі підходи щодо централізації заходів по розвитку комунальних установ охорони здоров’я реалізовані за рахунок місцевих бюджетів.

Ця Програма визначає основні напрямки удосконалення матеріально-технічної бази спеціалізованих закладів охорони здоров’я та закладів обласного значення на 2008 рік.

Разом з тим, вона враховує конкретні завдання та етапи виконання у 2008 році затверджених попередньо Харківською обласною радою інших обласних програм по галузі «Охорона здоров’я» на підставі їх відповідних кошторисів та реальних можливостей бюджету галузі на поточний бюджетний період, спрямованих, зокрема, і на оновлення медичного обладнання та впровадження нових технологій діагностики і лікування хворих у закладах вторинного рівня районів області – центральних районних та центральних міських лікарнях у містах обласного значення.

 

Мета Програми

 

            Метою Програми є реалізація державної політики у сфері охорони здоров’я Харківської області шляхом забезпечення та підвищення якості і доступності медичної допомоги та медичних послуг для споживачів із розвитком сучасних технологій діагностики, лікування та реабілітації на третинному рівні у спеціалізованих закладах охорони здоров’я та закладах обласного значення, а також удосконалення медичної допомоги громадянам на первинному та вторинному рівні у районах області та у містах обласного значення.

 

Завдання Програми

            1.Розробка системи конкретних заходів щодо розвитку спеціалізованих служб, видів та профілів медичної допомоги третинного рівня у закладах охорони здоров’я спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, а також у закладах охорони здоров’я комунальної власності територіальних громад районів області та міст обласного значення первинного та вторинного рівня.

2.Планування на рівні Головного управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації цільових видатків для реалізації заходів Програми, зокрема, оснащення обласних закладів сучасним медичним обладнанням, впровадження в цих закладах нових технологій діагностики, лікування та реабілітації хворих; забезпечення доступності для пацієнтів лікування окремими лікарськими засобами, витратними матеріалами та виробами медичного призначення, у тому числі, високовартісними для лікування важких хронічних захворювань, для різних видів протезування, зменшення рівня інвалідності тощо.

3.Планування взаємопов’язаних і скоординованих заходів щодо подальшого розвитку та удосконалення у районах Харківської області первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини, зміцнення матеріально-технічної бази центральних районних та центральних міських лікарень у містах обласного значення, що виконують функції міжрайонних центрів за окремими профілями вторинної медичної допомоги.

            4.Виконання Головним управлінням охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації заходів Програми як відповідальним виконавцем разом із учасниками Програми – спеціалізованими закладами охорони здоров’я та закладами обласного значення, а також закладами, що надають медичну допомогу первинного та вторинного рівня у районах області, на засадах програмно-цільового підходу за умови певної централізації управлінських дій та концентрації фінансових ресурсів на рівні Головного управління.

5.Аналіз та оцінка організаційної та економічної ефективності виконання заходів Програми щодо розвитку матеріально-технічної бази закладів третинного рівня медичної допомоги Харківської області, а також зміцнення матеріально-технічної бази центральних районних та центральних міських лікарень у містах обласного значення, що виконують функції міжрайонних центрів за окремими профілями вторинної медичної допомоги.

6.Широке висвітлення ходу реалізації та досягнутих результатів виконання Програми серед територіальних громад області.

            7.Підготовка на підставі накопиченого досвіду конкретних пропозицій органам місцевої виконавчої влади та органам місцевого самоврядування Харківської області щодо розробки проектів відповідних програм на наступний бюджетний період.

 

Фінансове забезпечення

            Фінансування Програми здійснюватиметься відповідно до законодавства за рахунок обласного бюджету Харківської області.

            Механізм реалізації Програми передбачає реалізацію заходів щодо централізації витрат на засадах програмно-цільового підходу з метою розвитку медичного обслуговування пацієнтів в умовах спеціалізованих закладів охорони здоров’я третинного рівня та закладів обласного значення, закладів вторинного та первинного рівня, а також при виконанні затверджених попередньо обласних програм по галузі «Охорона здоров’я».

            Видатки обласного бюджету відповідно до конкретних завдань і заходів цієї Програми залишаються на рівні Головного управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації як відповідального виконавця Програми.

 

Очікувані результати

            Результати реалізації Програми дадуть змогу:

            1. Впровадити у 2008 році та забезпечити доступність сучасних технологій діагностики, лікування та реабілітації хворих в умовах спеціалізованих закладів охорони здоров’я Харківської області третинного рівня та медичних закладів обласного значення.

            2. Поліпшити умови лікування та перебування хворих на медико-соціальні захворювання – туберкульоз, ВІЛ/СНІД, наркологічні хвороби, психіатричні розлади та шкірно-венерологічні хвороби.

3. Сприяти розвитку та удосконаленню у районах Харківської області первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини, зміцненню матеріально-технічної бази центральних районних та центральних міських лікарень у містах обласного значення, що виконують функції міжрайонних центрів за окремими профілями вторинної медичної допомоги.

            4. Забезпечити у 2008 році економію бюджетних ресурсів, що закумульовані при виконанні заходів цієї Програми, в обсягах не менше 5% від попередніх розрахунків.

            5. Знизити рівень дитячої смертності не менше як на 5% від рівня 2007 року; знизити рівень материнської смертності не менше як на 30% від показника 2007 року.

            6. Забезпечити, з урахуванням можливостей бюджету, виконання у 2008 році завдань обласних програм по галузі «Охорона здоров’я».

            7. Створити умови для ефективного використання можливостей спеціалізованих закладів охорони здоров’я Харківської області третинного рівня і медичних закладів обласного значення та центральних районних і центральних міських лікарень у містах обласного значення, що виконують функції міжрайонних центрів за окремими профілями вторинної медичної допомоги.

 

Координація та контроль за ходом виконання Програми

            Координацію дій щодо виконанням Програми здійснює Головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Контроль за виконанням Програми здійснює обласна рада.

 

ЗАХОДИ

щодо реалізації обласної програми

„Здоров’я Слобожанщини” на 2008 рік

 

п/п

Зміст заходу

на 2008 рік

Відповідальний виконавець

Учасники

Фінансу-вання, тис.грн.

Примітки

1.

Реалізація завдань регіональної програми «Здорова мати – здорова дитина» на 2006-2010 роки, передбачених
на 2008 рік

Головне управління охорони здоров’я

Обласні заклади, центральні районні, центральні міські
(у містах обласного значення) лікарні

 

 

3840,0

 

711,0

 

2140,0

Таблиці

1

 

2

 

3

2.

Заходи щодо реалізації завдань Державної  програми   «Репродуктивне   здоров’я нації» на період до 2015 року

 

Головне управління охорони здоров’я

Обласні заклади, центральні районні, центральні міські
(у містах обласного значення) лікарні

 

1461,6

 

14,9

 

893,255

 

314,0

 

266,0

Таблиці

4

 

5

 

6

 

7

 

8

3.

Реалізація завдань обласної програми «Реабілітація дітей з вродженими незворотними порушеннями слуху» на 2007-2008 роки, передбачених
на 2008 рік

Головне управління охорони здоров’я

Обласна дитяча клінічна лікарня

 

 

 

3260,0

Таблиця

 

 

9

4.

Реалізація завдань регіональної Комплексної програми удосконалення медичної допомоги студентам вищих навчальних закладів Харківської області на період 2006-2010 років, передбачених
на 2008 рік

Головне управління охорони здоров’я

Обласна студентська лікарня

 

 

 

 

300,0

Таблиця

 

 

 

10

5.

Реалізація завдань обласної Програми попередження і раннього виявлення природжених та спадкових хвороб на 2005-2010 роки, передбачених
на 2008 рік

Головне управління охорони здоров’я

Обласний спеціалізований медико-генетичний центр

 

 

 

171,0

Таблиця

 

 

11

 

6.

Заходи щодо інформаційного супроводження реалізації обласної програми «Здоров’я Слобожанщини»
у 2008 році

Головне управління охорони здоров’я

Головне управління охорони здоров’я

 

 

 

 

100,0

Таблиця

 

 

 

12

7.

Реалізація завдань Програми удосконалення медичної допомоги жителям області на засадах сімейної медицини до 2010 року, передбачених
на 2008 рік

Головне управління охорони здоров’я

Амбулаторії сімейної медицини у районах області, Центральні районні  та міські лікарні

 

 

 

 

2108,4

Таблиця

 

 

 

13

 

8.

Заходи щодо боротьби із внутрішньо-лікарняною інфекцією – забезпечення обласних закладів сучасними високотехнологічними дезінфікуючими засобами

Головне управління охорони здоров’я

Обласні заклади

 

 

 

 

1376,178

Таблиця

 

 

 

14

9.

Заходи щодо забезпечення високовартісними лікарськими засобами пацієнтів, що страждають на важкі хронічні та онкологічні захворювання

Головне управління охорони здоров’я

Обласний клінічний  онкологічний диспансер

 

 

 

1374,0

Таблиця

 

 

15

10.

Заходи щодо забезпечення витратними матеріалами для складних операційних втручань на серці та судинах

Головне управління охорони здоров’я

Обласна клінічна лікарня

 

 

280,0

Таблиця

 

16



11.

Заходи щодо стабілізуючого та відновлювального лікування початкових форм шизофренії

Головне управління охорони здоров’я

 

180,0

Таблиця

 

17

12.

Заходи щодо забезпечення обласних закладів медичним обладнанням

Головне управління охорони здоров’я

Обласні заклади

 

6549,2

Таблиця

18

13.

Заходи щодо забезпечення обласних закладів та їх підрозділів, що будуть створюватись                  у 2008 році,  медичним обладнанням та устаткуванням

Головне управління охорони здоров’я

Куп’янський медичний коледж (відділення сестринського догляду – ХОСПІС)

 

 

 

 

476,55

Таблиця

 

 

 

19

14.

Заходи щодо забезпечення медичним обладнанням та устаткуванням закладів районів області та їх підрозділів, які вводяться у експлуатацію у
2008 році як об’єкти новобудови

Головне управління охорони здоров’я

Богодухівська (другий пусковий), Дворічанська (хірургічний корпус), Чугуївська (акушерсько-гінекологічний корпус) центральні районні лікарні, Іллічівська амбулаторія сімейного лікаря Барвінківського району

 

 

 

 

 

 

 

 

2280,3

Таблиця

 

 

 

 

 

 

 

20

15.

Заходи щодо забезпечення медичним обладнанням та устаткуванням окремих закладів районів області та міст обласного значення для вирішення найбільш актуальних проблем їх функціонування 

Головне управління охорони здоров’я

Лозівська міська лікарня, Ізюмська центральна лікарня, Богодухівська, Великобур-луцька центральні районні лікарні

 

 

 

 

461,166

Таблиця

 

 

 

21

16.

Заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази окремих обласних закладів
(проведення капітальних ремонтів), пов’язаних із впровадженням нових технологій діагностики та лікування, організації охорони праці та належних умов перебування хворих, оптимізації мережі

Головне управління охорони здоров’я

Обласні заклади

 

 

 

 

9217,0

Таблиця

 

 

 

22

 

Всього:

 

 

37774,549

 

 

в тому числі:

 

 

 

 

 

КЕКВ 1131

«Придбання меблів, малоцінних предметів»

 

 

265,8

 

 

КЕКВ 1132 «Придбання медикаментів»

 

 

6537,433

 

 

КЕКВ 1134 «Придбання м’якого інвентарю»

 

 

99,85

 

 

КЕКВ 1139 «Інші послуги – оплата інформаційних послуг»

 

 

100,0

 

 

КЕКВ 2110 «Придбання медичного обладнання та спеціального транспорту»

 

 

21554,466

 

 

КЕКВ 2130 «Проведення капітального ремонту та реконструкції»

 

 

9217,0

 

 

 

 


Таблиця 1

Реалізація завдань регіональної програми «Здорова мати – здорова дитина»

на 2006-2010 роки (оновлення високотехнологічного медичного обладнання для надання високоспеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги

дітям та жінкам в обласних закладах)   – 3840000 грн.

Назва закладу

Медичне обладнання,

тис. грн.

Обласна дитяча клінічна лікарня №1

1940,0

Обласна дитяча клінічна лікарня

1075,0

Обласна дитяча клінічна інфекційна лікарня

430,0

Обласна клінічна лікарня

395,0

Всього

3840,0

 

 

Таблиця 2

Реалізація завдань регіональної програми «Здорова мати – здорова дитина»

на 2006-2010 роки (оновлення діагностичного та лікувального медичного обладнання для надання високоспеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги дітям та жінкам в обласних закладах)   – 711000 грн.

Назва закладу

Медичне обладнання,

тис. грн.

Обласна дитяча клінічна лікарня №1

215,0

Обласна дитяча клінічна лікарня

216,0

Обласна дитяча клінічна інфекційна лікарня 

175,0

Обласна  клінічна лікарня

105,0

Всього

711,0


Таблиця 3

Реалізація завдань  регіональної програми «Здорова мати – здорова дитина»

на 2006-2010 роки (оновлення медичного обладнання скринінгового типу, а також діагностичного, слідкуючого та лікувального медичного обладнання

для надання кваліфікованої медичної допомоги дітям та жінкам

в центральних районних та центральних міських лікарнях) – 2140000 грн.

Райони області, міста обласного значення

Медичне обладнання,

тис. грн.

Балаклійський

210,0

Борівський

340,0

Дергачівський

210,0

Кегичівський

290,0

Близнюківський

100,0

Краснокутський

100,0

Валківський

55,0

Зачепилівський

45,0

Золочівський

65,0

Шевченківський

45,0

м. Куп’янськ

95,0

Барвінківський

30,0

Вовчанський

50,0

Дворічанський

30,0

Зміївський

50,0

м. Ізюм

45,0

Красноградський

70,0

Нововодолазький

20,0

Первомайський

95,0

Сахновщинський

30,0

Харківський

125,0

Великобурлуцький

20,0

Богодухівський

10,0

Лозівський

10,0

Всього

2140,0

 

 

 

 


Таблиця 4

Заходи щодо реалізації завдань Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації»

на період до 2015 року (оновлення медичного обладнання для забезпечення  високоспеціалізованої та кваліфікованої інтенсивної та реанімаційної медичної допомоги новонародженим недоношеним дітям із малою вагою тіла в обласних закладах та у центральних районних і міських лікарнях) –1461600 грн.

Назва закладу або району, міста

Медичне обладнання,

тис. грн.

Обласна дитяча клінічна лікарня №1

453,2

Обласна дитяча клінічна лікарня

76,0

Обласний нефроурологічний центр

130,0

Обласна  клінічна лікарня

202,4

Обласний центр планування сім’ї

120,0

м. Куп’янськ

115,0

м. Ізюм

45,0

Красноградська ЦРЛ

260,0

Лозівська ЦРЛ

60,0

Всього

1461,6

 

Таблиця 5

Заходи щодо реалізації завдань Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період до 2015 року (оновлення діагностичного, слідкуючого та скринінгового медичного обладнання для надання високоспеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги дітям та жінкам в обласних закладах та  у центральних районних  та міських лікарнях) – 14900 грн.

Назва закладу або району, міста

Медичне обладнання,

тис. грн.

Обласна дитяча клінічна лікарня №1

5,0

Обласна клінічна лікарня

4,65

Обласна студентська лікарня

0,525

Красноградський

0,525

м. Куп’янськ

0,525

Первомайський

0,525

Харківський

0,525

Лозівський

0,525

Близнюківський

0,525

Великобурлуцький

0,525

Зміївський

0,525

м. Ізюм

0,525

Всього

14,9

 


Таблиця 6

Заходи щодо реалізації завдань Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період до 2015 року (забезпечення надання високоспеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги дітям та жінкам в обласних закладах із використанням сучасних медикаментозних технологій, лікування ускладнень при вагітності та пологах;

 популяризація та впровадження сучасних підходів до планування та

ведення вагітності та пологів) – 893255 грн.

Назва закладу

Медичні засоби та вироби медичного призначення,

тис. грн.

Друкована продукція,

тис. грн.

Обласна дитяча клінічна лікарня №1

452,4

 

Обласна клінічна лікарня

273,46

 

Обласна студентська лікарня

75,395

 

Обласний центр планування сім’ї

50,0

 

Обласний Центр здоров’я

 

42,0

 

 

 

Всього

851,255

42,0

 

Таблиця 7

Заходи щодо реалізації завдань Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період до 2015 року (впровадження заходів щодо забезпечення профілактичних оглядів та скринінгу вагітних та дітей із груп підвищеного ризику в обласних закладах)   – 314000 грн.

Назва закладу

Медичні засоби та вироби медичного призначення,

тис. грн.

Меблі,

тис. грн.

Медичне обладнання,

тис. грн.

Обласна дитяча клінічна лікарня

 

8,0

30,0

Обласна клінічна лікарня

 

 

3,0

Обласний онкологічний диспансер

 

 

28,5

Обласний центр планування сім’ї

 

 

39,5

Спеціалізований медико–генетичний центр

70,0

 

135,0

Всього

70,0

8,0

236,0

 

 

Таблиця 8

Заходи щодо реалізації завдань Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період до 2015 року (придбання високоспецифічних лікарських засобів для профілактики ВІЛ-інфекції та СНІДу у вагітних та дітей;

 забезпечення витратними матеріалами гемодіалізу в обласних закладах) – 266000 грн.

Назва закладу

Медичні засоби та вироби медичного призначення,

тис. грн.

Медичне обладнання,

тис. грн.

Обласний Центр боротьби та лікування ВІЛ/СНІДу

72,0

 

Нововодолазька ЦРЛ

 

60,0

Обласна дитяча клінічна лікарня

74,0

 

Обласна травматологічна лікарня

 

60,0

Всього

146,0

120,0

 

 

Таблиця 9

Реалізація завдань обласної програми «Реабілітація дітей з вродженими незворотними порушеннями слуху» на 2007-2008 роки (забезпечення кохлеарними імплантатами та лікарськими засобами для їх вживлення під час оперативних втручань;

створення центру отохірургії в Обласній дитячій клінічній лікарні) – 3260000 грн.

Назва закладу

Медичні засоби та вироби медичного призначення,

тис. грн.

Медичне обладнання,

тис. грн.

Обласна дитяча клінічна лікарня

2260,0

1000,0

Всього

2260,0

1000,0

 

 

Таблиця 10

Реалізація завдань регіональної Комплексної програми удосконалення медичної допомоги студентам вищих навчальних закладів Харківської області

на період 2006-2010 років (оновлення медичного обладнання для надання високоспеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги студентській

молоді в Обласній студентській лікарні) – 300000 грн.

Назва закладу

Медичне обладнання,

тис. грн.

Обласна студентська лікарня

300,0

Всього

300,0

 

 

Таблиця 11

Реалізація завдань обласної Програми попередження і раннього виявлення природжених та спадкових хвороб на 2005-2010 роки (впровадження нових технологій діагностики порушень біохімічного обміну у дітей  в Обласному спеціалізованому медико-генетичному центрі) – 171000 грн.

Назва закладу

Медичне обладнання,

тис. грн.

Спеціалізований медико–генетичний центр

171,0

Всього

171,0

 

 

Таблиця 12

Заходи щодо інформаційного супроводження реалізації обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» у 2008 році – 100000 грн.

Головне управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації

 

Рекламні та інформаційні послуги

100,0

Всього, тис. грн.

100,0

 

 

Таблиця 13

Реалізація завдань Програми удосконалення медичної допомоги жителям області на засадах сімейної медицини до 2010 року (оснащення амбулаторій сімейної медицини у районах області через Центральні районні та міські лікарні) – 2108400 грн.

 

Назва району

Автоматизоване робоче місце сімейного лікаря з ліцензійним та спеціалізованим програмним забезпеченням, грн.

Холодильне обладнання, грн.

Автомобіль ВАЗ, грн.

Загальна сума по району, грн.

1

Балаклійський

13000

1650

 

14650

2

Барвінківський

 

 

45000

45000

3

Близнюківський

30000

3300

45000

61300

4

Богодухівський

13000

3300

45000

74300

5

Борівський

13000

1650

90000

104650

6

Валківський

13000

3300

45000

61300

7

Великобурлуцький

13000

3300

90000

119300

8

Вовчанський

13000

3300

45000

61300

9

Дворічанський

 

 

45000

45000

10

Дергачівський

30000

1650

90000

104650

11

Зачепилівський

13000

1650

90000

104650

12

Зміївський

30000

3300

90000

119300

13

Золочівський

13000

1650

45000

59650

14

Ізюмський

13000

3300

90000

106300

15

Кегичівський

13000

3300

 

16300

16

Красноградський

13000

 

90000

103000

17

Краснокутський

 

1650

90000

91650

18

Куп'янський

30000

3300

45000

74300

19

Лозівський

13000

3300

90000

119300

20

Нововодолазький

13000

1650

90000

104650

21

Первомайський

30000

3300

90000

106300

22

Сахновщинський

13000

1650

45000

59650

23

Харківський

13000

3300

90000

119300

24

Чугуївський

13000

1650

90000

104650

25

Шевченківський

13000

3300

90000

119300

26

м.Люботин

13000

1650

 

14650

 

Всього

384000

59400

1665000

2108400

 


Таблиця 14

Заходи щодо боротьби із внутрішньолікарняною інфекцією – забезпечення обласних закладів сучасними універсальними  високотехнологічними й

дезінфікуючими засобами – 1376178 грн.

№ п/п

Найменування дезінфікуючого засобу

Сума, грн.

1.

Максисан

1196178,0

2.

Септодор-форте

180000,0

 

Всього

1376178,0

 

 

Таблиця 15

Заходи щодо забезпечення високовартісними лікарськими засобами пацієнтів, що страждають на важкі онкологічні захворювання,

через Обласний клінічний онкологічний диспансер – 1374000 грн.

№ п/п

Найменування лікарського

засобу

Сума, грн.

1.

Вілкейд (бортезомід)

994000,0

2.

Поліплатилен

120000,0

3.

Еритропоетин

260000,0

 

Всього

1374000,0

 

Таблиця 16

Заходи щодо забезпечення витратними матеріалами для складних операційних
втручань на серці та судинах в Обласній клінічній лікарні – 280000 грн.

№ п/п

Найменування

Сума, грн.

1.

Комплекти витратних матеріалів для проведення кардіохірургічних операцій

280000,0

 

Всього

280000,0

 

Таблиця 17

Заходи щодо стабілізуючого та відновлювального лікування початкових форм шизофренії – лікування „першого епізоду” в Обласній клінічній психіатричній

лікарні №1, Обласному психоневрологічному диспансері –180000 грн.

№ п/п

Найменування лікарського засобу

Сума, грн.

1.

Соліан

180000,0

 

Всього

180000,0

 

 

Таблиця 18

Забезпечення обласних закладів охорони здоров’я сучасним

медичним та іншим обладнанням та устаткуванням, автотранспортом, впровадження нових технологій діагностики та лікування пацієнтів – 6549200 грн.

Назва закладу

Сума, грн.

Найменування обладнання

Обласна клінічна лікарня

1596000

Медичне обладнання та інше обладнання

Обласна дитяча клінічна лікарня

156000

Медичне обладнання та інше обладнання

Обласна дитяча клінічна лікарня №1

75000

Медичне обладнання та інше обладнання

Державний дорожній фтизіопульмонологічний диспансер

63500

Медичне обладнання та інше обладнання

Обласна  клінічна інфекційна лікарня

285000

Медичне обладнання та інше обладнання

Обласна клінічна травматологічна лікарня

669000

Медичне обладнання та інше обладнання

Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення

86000

Медичне обладнання та інше обладнання

Обласний клінічний онкологічний диспансер

520000

Медичне обладнання та інше обладнання

Обласний клінічний центр урології і нефрології

1095000

Медичне обладнання та інше обладнання

Центр паліативної медицини „ХОСПІС”

20000

Медичне обладнання та інше обладнання

Обласний наркологічний диспансер

6000

Оргтехніка

Обласна психіатрична

лікарня №1

105000

Обладнання харчоблоку

Обласна психіатрична

лікарня №2

22000

Пральне обладнання

Обласна туберкульозна

лікарня №1

103000

Медичне та інше обладнання

Обласна туберкульозна лікарня №2

23000

Медичне та інше обладнання

Обласний протитуберкульозний диспансер №3

45000

Медичне та інше обладнання

Обласний протитуберкульозний диспансер №4

27000

Медичне та інше обладнання

Обласний протитуберкульозний диспансер №5

91000

Медичне та інше обладнання

 

 

Обласний клінічний шкірно-венерологічний

диспансер №1

188000

Медичне та інше обладнання

Обласний шкірно-венерологічний

диспансер №2

7000

Медичне та інше обладнання

Обласний туберкульозний санаторій „Володимирівський”

17500

Обладнання харчоблоку

Туберкульозний санаторій "Занки" спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області

135500

Медичне та інше обладнання

Обласний центр служби крові

370000

Медичне та інше обладнання

Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер

125000

Медичне та інше обладнання

Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики

15000

Оргтехніка

Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом

30000

Медичне та інше обладнання

Обласний психоневрологічний диспансер

6000

Оргтехніка

Обласний

тубдиспансер № 6

6000

Оргтехніка

Обласна стоматологічна поліклініка

75000

Автомобіль спеціальний

База спецмедпостачання

6000

Оргтехніка

Обласне бюро судово-медичної експертизи

580700

Медичне та інше обладнання

Всього

6549200

 

 

 

Таблиця 19

Забезпечення обласних закладів охорони здоров’я та їх підрозділів, що будуть створюватись у 2008 році, медичним обладнанням та устаткуванням – 476550 грн.

Назва закладу

Сума, грн.

Найменування обладнання та його

орієнтовна ціна

Куп’янський медичний коледж – відділення сестринського нагляду ХОСПІС (заплановано створення у 2008 році)

476550

Медичне та інше обладнання – 402,3 тис.грн.

Меблі – 39,9 тис.грн.

М’який інвентар – 34,35 тис.грн.

Всього

476550

 


Таблиця 20

Забезпечення закладів охорони здоров’я та їх підрозділів з районів області,
які вводяться у експлуатацію у 2008 році як об’єкти новобудови,
медичним обладнанням та устаткуванням – 2280300 грн.

Назва закладу

Сума, грн.

Найменування обладнання та його орієнтовна ціна

Оснащення хірургічного корпусу Дворічанської Центральної районної лікарні (із хірургічними та акушерсько-гінекологічними ліжками) – здаточний об’єкт

635000

Медичне обладнання

Оснащення акушерсько-гінекологічного відділення Чугуївської центральної міської лікарні – здаточний об’єкт

1480600

Меблі – 147,8 тис.грн.

М’який інвентар – 65,5 тис.грн.

Медичне обладнання – 1267,3 тис.грн.

Оснащення Іллічівської амбулаторії сімейного лікаря Барвінківського
району – здаточний об’єкт

164700

Меблі – 18,1 тис.грн.

Медичне обладнання – 146,6 тис.грн.

 

Всього

2280300

 

 

 

Таблиця 21

Забезпечення медичним обладнанням та устаткуванням окремих закладів охорони здоров’я з районів області та міст обласного значення для вирішення найбільш актуальних проблем їх функціонування – 461166 грн.

Назва закладу

Сума, грн.

Оснащення Барвінківської центральної районної лікарні діагностичним обладнанням

103000

Комплектуючі до діагностичного обладнання Богодухівської центральної районної лікарні

30166

Посуд для харчоблоку Богодухівської центральної районної лікарні

10000

Медичне обладнання для Ізюмської центральної міської лікарні

22000

Медичне обладнання для Лозівської міської лікарні

191000

Медичне обладнання для Великобурлуцької Центральної районної лікарні

105000

Всього

461166

 


Таблиця 22

Заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази окремих обласних закладів
(проведення капітальних ремонтів), спрямовані на впровадження нових технологій діагностики та лікування, організацію охорони праці та належних умов перебування хворих, оптимізацію мережі – 9217000 грн.



п/п

Назва закладу

Сума, грн.

1.

Обласна клінічна лікарня

3300000

2.

Обласна дитяча клінічна лікарня

500000

3

Обласна дитяча клінічна лікарня №1

500000

4

Обласна клінічна інфекційна лікарня для дорослих

2500000

5

Обласна дитяча клінічна інфекційна лікарня

200000

6

Обласний госпіталь для інвалідів війни

50000

7

Обласний диспансер радіаційного захисту населення

50000

8

Обласний клінічний онкологічний диспансер

100000

9

Обласний тубсанаторій "Занки"

347000

10

Обласний будинок дитини №1

100000

11

Обласний будинок дитини "Зелений Гай"

100000

12

Обласний будинок дитини №2

100000

13

Обласний будинок дитини №3

70000

14

Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики

800000

15

Куп’янський медичний коледж (відділення сестринського догляду – ХОСПІС)

500000

 

Всього

9217000

 

Заступник голови

обласної ради                                                                        С.Чернов