Пояснювальна записка

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про дострокове припинення повноважень першого заступника голови Харківської обласної ради КОНОНЕНКА А.В. та його звільнення»

 

Відповідно до пункту 3 статті 56 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 20  Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» повноваження першого заступника та заступників  голови обласної ради можуть бути достроково припинені без припинення повноважень депутата відповідної ради за рішенням відповідної ради, що приймається шляхом таємного голосування. Питання про дострокове припинення їхніх повноважень може бути винесено на розгляд відповідної ради на вимогу не менш як третини депутатів від загального складу ради або голови ради.

Відповідну заяву підтримали депутати Харківської обласної ради у кількості 61 особи.

Враховуючи викладене, відповідно до статей 43, 56, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 62 Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання на розгляд ради  виноситься  проєкт рішення «Про дострокове припинення повноважень першого  заступника голови Харківської обласної ради КОНОНЕНКА А.В. та його звільнення».

 

 

Список депутатів відображений у заяві.