ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XXІІ сесія V скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

Від  26 грудня 2007 року                                                                       543-V           

 

 

Про внесення змін до рішення обласної ради

від 26 жовтня 2006 року № 71-V  "Про запровадження

обласних відзнак – звання "Почесний громадянин

Харківської області" та "Цінний подарунок – годинник

з логотипом "Голова Харківської обласної ради" –

і затвердження Положень про них" та до Положення

про звання "Почесний громадянин Харківської області"

 

 

З метою удосконалення процедури визначення осіб, яким може бути присвоєно звання "Почесний громадянин Харківської області", обласна рада

 

в и р і ш и л а :

 

1. Внести такі зміни до рішення обласної ради від 26 жовтня 2006 року № 71-V "Про запровадження обласних відзнак – звання "Почесний громадянин Харківської області" та "Цінний подарунок – годинник з логотипом "Голова Харківської обласної ради" – і затвердження Положень про них" (р71-5):

 

1.1. Доповнити рішення новим пунктом 4 такого змісту:

"4. Затвердити склад Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області" (додається).".

У зв’язку з цим пункти 4, 5 вважати відповідно пунктами 5, 6.

 

2. Внести до Положення про звання "Почесний громадянин Харківської області" (р71-5-д1), затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року № 71-V "Про запровадження обласних відзнак – звання "Почесний громадянин Харківської області" та "Цінний подарунок – годинник з логотипом "Голова Харківської обласної ради" – і затвердження Положень про них" (р71-5) (із змінами), такі зміни:

 

2.1. Підпункт 2.6. пункту 2 Положення доповнити реченням такого змісту: "Клопотання, що надійшли після зазначеного строку, у поточному році не розглядаються.".

 

2.2. Пункт 3 Положення викласти у такій редакції:

 

" 3. Порядок розгляду матеріалів щодо присвоєння звання

“Почесний громадянин Харківської області"

 

3.1. Розгляд кандидатур на звання "Почесний громадянин Харківської області" здійснюється Експертною радою з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області". Засідання Експертної ради проводиться раз на рік, як правило,  у жовтні місяці.

3.2. У разі надходження клопотань по більш ніж п'яти особах Експертна рада рекомендує на розгляд обласної ради лише кандидатури п'яти претендентів.

3.3. Протокол засідання Експертної ради разом з іншими документами розглядається на засіданнях постійних комісій обласної ради та разом з проектом рішення виноситься на розгляд обласної ради.

3.4. Остаточне рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області" приймається на пленарних засіданнях обласної ради по кожній кандидатурі окремо більшістю від загального складу обласної ради. Рішення обласної ради про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області" набуває чинності з моменту його прийняття.

3.5. Кандидатури, за які не проголосували більшість депутатів від загального складу ради, можуть бути повторно розглянуті на  наступній сесії.

3.6. За рішенням ради може бути проведено голосування за весь список претендентів одночасно.

3.7. Робота по узагальненню клопотань про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області", подання їх на розгляд Експертної ради, постійних комісій, президії та пленарного засідання обласної ради, здійснення записів у Книзі Почесних громадян Харківської області покладається на відділ кадрів та нагород виконавчого апарату обласної ради.".

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою (Бервено С.М.).

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                                    В.Салигін