Звернення Харківської обласної ради

до Президента України, Прем’єр-міністра України,

Голови Верховної Ради України

 

Харківська обласна рада висловлює занепокоєність позицією окремих вищих посадовців нашої держави. Підписання листа Президентом, Прем’єр-міністром та Головою Верховної Ради України про приєднання до Плану дій відносно членства України в НАТО, яке розпочинає процес вступу України до Північноатлантичного альянсу, відбулося без урахування волі громадян України, що суперечить нормам права та засадам, на яких будується демократична держава.

Рішення такого порядку не можуть прийматися одноосібно, навіть найвищими посадовцями. Ні в парламенті, ні в уряді ці питання не обговорювалися. Такі нерозважливі дії несуть загрозу суверенітету держави, провокують розкол у нашому суспільстві, унеможливлюють партнерські відносини України з Північноатлантичним альянсом.

Харківська обласна рада закликає Президента України, Прем’єр-міністра України та Голову Верховної Ради України відкликати підписаного ними листа про приєднання України до Плану дій відносно членства у НАТО.

Вважаємо, що тільки народ, шляхом всеукраїнського  референдуму, може визначити питання про приєднання держави до того чи іншого військового блоку.

Схвалено

рішенням обласної ради

від 28 лютого 2008 року № 637-V (637-5-рр)

(ХХІV сесія V скликання)

 

 

Голова обласної ради                                                           В.Салигін