ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про надання згоди на проведення робіт за проєктом «Капітальний ремонт частини п’ятого поверху головного корпусу КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА ЛІКАРНЯ» по пр. Героїв Сталінграду, 160 в м. Харкові, з влаштуванням відділення інтенсивної терапії»»

 

До обласної ради звернувся генеральний директор КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» Дмитро КУХАР (лист від 18.07.2023 № 511; вхідний обласної ради № 4151/01-37 від 18.07.203) із проханням надати згоду на проведення  робіт за проєктом «Капітальний ремонт частини п’ятого поверху головного корпусу КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА ЛІКАРНЯ»  по проспекту Героїв Сталінграду, 160 м. Харків, з влаштуванням відділення інтенсивної терапії» (Коригування).

Згідно із комплексною обласною програмою «Здоров’я Слобожанщини» в кінці бюджетного 2020 року та упродовж 2021 року було виділено кошти на капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії на 18 ліжок із реанімаційним блоком КНП ХОР «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА ЛІКАРНЯ», адже підприємство було в переліку  опорних закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам із гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS- CoV-2. У зв’язку з воєнним станом на території України фінансування на продовження капітального ремонту відділення інтенсивної терапії у 2022 році не проводилось. У лютому 2023 року було затверджено коригування до проєктно-кошторисної документації для завершення капітального ремонту відділення інтенсивної терапії  (реанімації).

На виконання рішення  Харківської обласної ради від 03 грудня 2022 року № 429-VIII «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА ЛІКАРНЯ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»» згідно із Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських формувань від 05.06.2023 КНП ХОР «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА  КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» визначена правонаступником КНП ХОР «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА  ЛІКАРНЯ». Відповідно до передавального акта основних засобів станом на 14.04.2023  та додаткових угод № 2 від 29.05.2023 та № 3 від 17.07.2023 до Договору № 205 від 27.09.2018 про закріплення майна на праві оперативного управління, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, за КОМУНАЛЬНИМ НЕКОМЕРЦІЙНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ ХАРКІВСЬКОЇ ОБАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ», зазначена нежитлова будівля «Н-5» перебуває на балансі КНП ХОР «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ».

Департаментом містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації на запит КНП ХОР «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» листом від 14.07.2023 № 01-03/958-2/1185В надано роз'яснення стосовно можливості продовження робіт за проєктом «Капітальний ремонт частини п’ятого поверху головного корпусу КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА ЛІКАРНЯ» по пр. Героїв Сталінграду, 160 в м. Харкові, з влаштуванням відділення інтенсивної терапії».

Ураховуючи Витяг з Реєстру будівельної діяльності щодо інформації про Документ щодо затвердження переліку замовників Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, реєстраційний номер в ЄДЕССБ ZZ01:0465-0296-3629-3672, де замовником визначено КНП ХОР «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ», у зв’язку з чим потреби у повторному виготовленні проєктної документації немає.

Капітальні видатки на проведення капітального ремонту відділення інтенсивної терапії (реанімації) передбачено у фінансовому плані КНП ХОР «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» на 2023рік (зі змінами), який погоджено директором Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації та затверджено головою обласної ради. Фінансування буде здійснюватися за рахунок власних коштів підприємства КНП ХОР «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ».

Ураховуючи, що Харківська обласна рада є засновником КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» та згідно зі Статутом та Договором  від 27 вересня 2018 року № 206 про закріплення майна на праві оперативного управління, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, підприємство зобов’язане за погодженням обласної ради здійснювати нове будівництво, ремонтно-будівельні (капітальний ремонт) та будівельно-монтажні роботи, пропонується надати згоду на проведення робіт за проєктом «Капітальний ремонт частини п’ятого поверху головного корпусу КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА ЛІКАРНЯ» по пр. Героїв Сталінграду, 160 в м. Харкові, з влаштуванням відділення інтенсивної терапії».

Крім того, ураховуючи аналогічні вимоги щодо погодження обласною радою проведення будівництва, ремонтно-будівельних (капітальний ремонт) та будівельно-монтажних робіт для всіх суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, а також беручи до уваги нагальність таких питань, особливо в умовах дії правового режиму воєнного стану, з метою оперативного їх вирішення пропонується делегувати ці повноваження та доручити голові обласної ради приймати рішення про надання згоди на проведення будівництва, ремонтно-будівельних (капітальний ремонт) та будівельно-монтажних робіт на об’єктах спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області за попереднім погодженням постійних профільних комісій обласної ради шляхом видання відповідного розпорядження.

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59, частини четвертої статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», глави 33 Господарського кодексу України, статей 237, 238 Цивільного кодексу України, підготовлено проєкт рішення «Про надання згоди на проведення робіт за проєктом «Капітальний ремонт частини п’ятого поверху головного корпусу КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА ЛІКАРНЯ» по пр. Героїв Сталінграду, 160 в м. Харкові, з влаштуванням відділення інтенсивної терапії»».

 

Заступник начальника управління,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових

відносин управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                          Ірина ПОТОПАЛЬСЬКА