ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про трудові відносини із Михайловським Віктором Миколайовичем на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПЕЦІАЛІЗОВАНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

 

До обласної ради надійшла заява від Михайловського Віктора Миколайовича, директора СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ «ФЕД» З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ, щодо подовження з ним трудових відносин на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПЕЦІАЛІЗОВАНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на умовах контракту.

Рішенням Харківської обласної ради від 01 червня 2023 року № 616-VIII «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ «ФЕД» З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ» СПЕЦІАЛІЗОВАНУ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКУ СПОРТИВНУ ШКОЛУ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ «ФЕД» З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ перейменовано на КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СПЕЦІАЛІЗОВАНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Відповідно до частин п’ятої та шостої Кодексу законів про працю України зміна підпорядкованості підприємства, установи, організації не припиняє дії трудового договору.

У разі зміни роботодавця, а також у разі їх реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується. Припинення трудового договору з ініціативи роботодавця можливе лише у разі скорочення чисельності або штату працівників (пункт 1 частини першої статті 40).

Відповідно до розділу І пункту 1.1 додатку 1 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ керівники комунальних підприємств, установ, закладів, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області призначаються на посаду на умовах контракту рішенням Харківської обласної ради.

МИХАЙЛОВСЬКИЙ Віктор Миколайович 1963 року народження. Освіта вища. У 1987 році закінчив Харківський спортивний факультет Київського державного інституту фізичної культури і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Фізична культура і спорт» та здобув кваліфікацію викладача-тренера з лижного спорту.

МИХАЙЛОВСЬКИЙ Віктор Миколайович обіймає посаду директора СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ «ФЕД» З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ з 2013 року.

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 23, 24, частин п’ятої та шостої Кодексу законів про працю України, розділу І додатку 1 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, підготовлено проєкт рішення обласної ради «Про трудові відносини із Михайловським Віктором Миколайовичем на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПЕЦІАЛІЗОВАНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                             Андрій ГНАТУШОК