ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про хід виконання у 2023 році Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VІI

(зі змінами)»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття акту

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідністю заслухати звіт про хід виконання у 2023 році Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VІI (зі змінами) (далі – Програма) та надалі продовжувати роботу з реалізації заходів Програми.

 

2. Цілі і завдання прийняття акта

Звіт про хід виконання у 2023 році Програми виноситься на розгляд сесії обласної ради з метою звітування перед громадою Харківщини про проведену роботу по Програмі.

 

3. Загальна характеристика та основні положення акта

Відповідно до проєкту рішення пропонується звіт по Програмі узяти до відома та надалі продовжити роботу з реалізації заходів Програми.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

У даній сфері правового регулювання діють Закони України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні.

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

На реалізацію заходів Програми на І півріччя 2023 року при плані 48113,878 тис. грн, з обласного бюджету профінансовано 47526,003 тис. грн.

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проєкту рішення надасть можливість продовжити роботу з реалізації заходів Програми.

 

Заступник директора Департаменту

культури і туризму Харківської

обласної військової адміністрації                                             Олександр КОСТІН