ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА

до проєкту рішення «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)»

 

Відповідно до прийнятих обласною радою локальних нормативних документів та поданих суб’єктами господарювання матеріалів, виникла необхідність внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами), а саме:

 

Розділ «АГРОПРОМИСЛОВИЙ КОМПЛЕКС»:

Враховуючи рішення обласної ради від 01 червня 2023 року № 625-VIII «Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ”» та від 01 червня 2023 року № 626-VIII «Про затвердження в новій редакції  Статуту КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “ОБЛЗЕМПРОЕКТ”» керівниками вжиті заходи щодо реєстрації статутів підприємств в новій редакції.

Відповідно до пункту 1.3 статутів підприємств «Галузеву політику та розвиток Підприємства здійснює Департамент містобудування та архітектури Харківської обласної державної (військової) адміністрації». У зв’язку з цим, позиції 1, 2 із розділу «АГРОПРОМИСЛОВИЙ РОЗВИТОК» вилучаються та переносяться до розділу «МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРА» позиціями 2, 3.

Розділ «АГРОПРОМИСЛОВИЙ РОЗВИТОК» з додатку 1 вилучається.

 

Розділ «ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я»:

На виконання рішення обласної ради від 20.09.2022 № 413-VIII “Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ №1» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ  КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ»” голова комісії з припинення здійснив заходи щодо припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ №1» (Дата запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи 29.08.2023 № 1 004 711 1200 07027984). У зв’язку з цим, позиція 48 вилучається, позиції 49-62 вважаються позиціями 48-61.

 

Розділ «ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ» змінено назву розділу на «МОЛОДЬ ТА СПОРТ»:

1.   Відповідно до пункту 1.3 статуту КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ» «Галузеву політику та розвиток Центру забезпечує Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.». У зв’язку з цим, розділ доповнено позицією 1, позиції 1-7 вважаються позиціями 2-8.

2.   На виконання рішення обласної ради від 01 червня 2023 року № 613-VIII «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З БАСКЕТБОЛУ ТА БАДМІНТОНУ ХО ФСТ “УКРАЇНА”», 28 липня 2023 року  підписано акт приймання-передачі СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З БАСКЕТБОЛУ ТА БАДМІНТОНУ ХО ФСТ «УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ 32031569) у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Відповідно до рішення обласної ради від 28 липня 2023 року № 639-VIII «Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПЕЦІАЛІЗОВАНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З БАСКЕТБОЛУ ТА БАДМІНТОНУ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, юридичної адреси та видів економічної діяльності (КВЕД)» керівником вжиті заходи щодо внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. У зв’язку з цим, розділ доповнюється позицією 9.

3.   На виконання рішення обласної ради від 01 червня 2023 року № 614-VIII «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ВО “КОМУНАР”», 28 липня 2023 року  підписано акт приймання-передачі ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ВО «КОМУНАР» (код ЄДРПОУ 31003719) у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Відповідно до рішення обласної ради від 28 липня 2023 року № 649-VIII «Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА “ВІННЕРС”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, юридичної адреси та видів економічної діяльності (КВЕД)» керівником вжиті заходи щодо внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. У зв’язку з цим, розділ доповнюється позицією 10.

4.   На виконання рішення обласної ради від 01 червня 2023 року № 615-VIII «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З ПЛАВАННЯ “СПАРТАК”» (зі змінами), 28 липня 2023 року  підписано акт приймання-передачі СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З ПЛАВАННЯ «СПАРТАК» (код ЄДРПОУ 23010159) у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Відповідно до рішення обласної ради від 28 липня 2023 року № 647-VIII «Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПЕЦІАЛІЗОВАНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З ПЛАВАННЯ “СПАРТАК”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, юридичної адреси та видів економічної діяльності (КВЕД)» керівником вжиті заходи щодо внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. У зв’язку з цим, розділ доповнюється позицією 11.

5.   На виконання рішення обласної ради від 01 червня 2023 року № 616-VIII «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ «ФЕД» З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ» (зі змінами), 28 липня 2023 року  підписано акт приймання-передачі СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ «ФЕД» З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ (код ЄДРПОУ 33413731) у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Відповідно до рішення обласної ради від 28 липня 2023 року № 644-VIII «Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПЕЦІАЛІЗОВАНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ З ВЕСЛУВАЛЬНИХ ВИДІВ СПОРТУ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, юридичної адреси та видів економічної діяльності (КВЕД)» керівником вжиті заходи щодо внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. У зв’язку з цим, розділ доповнюється позицією 12.

6.   На виконання рішення обласної ради від 01 червня 2023 року № 617-VIII «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ “ХЗТД”», 28 липня 2023 року  підписано акт приймання-передачі ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ «ХЗТД» (код ЄДРПОУ 32032159) у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Відповідно до рішення обласної ради від 28 липня 2023 року № 641-VIII «Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА “ЦЕНТР БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, юридичної адреси та видів економічної діяльності (КВЕД)» керівником вжиті заходи щодо внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. У зв’язку з цим, розділ доповнюється позицією 13.

7.   На виконання рішення обласної ради від 01 червня 2023 року № 618-VIII «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ “ХФТІ”», 28 липня 2023 року  підписано акт приймання-передачі ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ «ХФТІ» (код ЄДРПОУ 32032578) у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Відповідно до рішення обласної ради від 28 липня 2023 року № 637-VIII «Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА “ХФТІ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, юридичної адреси та видів економічної діяльності (КВЕД)» керівником вжиті заходи щодо внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. У зв’язку з цим, розділ доповнюється позицією 14.

 

Розділ «СІМ’Я ТА МОЛОДЬ»:

1.          Розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 21.10.2020 № 677 «Про упорядкування діяльності Харківського обласного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді» ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМЕЙ, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ перейменовано у ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ.

Відповідно до пункту 2 Положення про Харківський обласний центр соціальних служб, затвердженого розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 23.11.2020 № 752 «Про затвердження Положення про Харківський обласний центр соціальних служб», Центр утворюється, реорганізується та ліквідується Харківською обласною державною адміністрацією, підпорядковується і належить до сфери її управління. Діяльність Центру спрямовується Департаментом соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації. У зв’язку з цим, позиція 1 із розділу вилучається.

2.          Враховуючи, що галузеву політику та розвиток КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ» забезпечує Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації позиція 2 із розділу вилучається та переноситься до позиції 1 розділу «МОЛОДЬ ТА СПОРТ».

Розділ «Сім’я та молодь» з додатку 1 вилучається.

 

Враховуючи вищевикладене, з метою упорядкування обліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області підготовлений проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)».

 

 

Начальник управління

з питань  комунальної власності

виконавчого  апарату обласної ради                             Андрій ГНАТУШОК