ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

_____ сесія  VІІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

ПРОЄКТ

 

Від  _____________  2023 року                                                                 № ___-VІІI

 

 

Про припинення комунальних підприємств сфери культури, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні заклади

 

 

З метою проведення оптимізації мережі комунальних закладів культури області, із одночасним збереження необхідного рівня доступності та якості надання культурних послуг, відповідно до статей 104 – 108 Цивільного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», Закону України «Про культуру», керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Припинити комунальні підприємства сфери культури, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні заклади сфери культури, згідно з додатком 1, що додається.

 

2. Вважати комунальні заклади сфери культури правонаступниками усього майна, прав та обов’язків комунальних підприємств сфери культури, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

 

3. Утворити комісії з припинення комунальних підприємств сфери культури (далі – комісії) та затвердити їх персональні склади, згідно з додатками 2 – 4, що додаються.

 

4. Місцем роботи комісій визначити приміщення комунальних підприємств сфери культури, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

5. Установити строк для пред'явлення вимог кредиторами ‒ два місяці з дня оприлюднення повідомлення про припинення комунальних підприємств сфери культури, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

 

6. Визначити, що порядок прийняття вимог кредиторів здійснюється згідно з чинним законодавством України.

 

7. Головам комісій  вжити усіх необхідних організаційно-правових заходів, пов’язаних із припиненням комунальних підприємств сфери культури, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

 

8. Доручити голові обласної ради:

8.1. Затвердити Статути комунальних закладів сфери культури.

8.2. Забезпечити внесення змін до Переліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням Харківської обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами), після проведення державної реєстрації комунальних закладів сфери культури.

8.3. Вжити заходів щодо закріплення за комунальними закладами сфери культури, зазначеними у додатку 1 до цього рішення, майна, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на праві оперативного управління.

 

9. Доручити Харківській обласній державній (військовій) адміністрації забезпечити внесення змін до рішення обласної ради від  24 квітня 2014 року № 961-VІ «Про затвердження Переліку закладів культури базової мережі обласного рівня» після проведення державної реєстрації комунальних закладів сфери культури, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

 

10. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму (Віталій ГАГАРІН); з питань спільної власності територіальних громад області (Ганна КУЗНЕЦОВА).

 

 

Голова обласної ради                                           Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО