ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

____ сесія VІІІ скликання

 

 Р І Ш Е Н Н Я

 ПРОЄКТ

 

Від «___»____________ 2023 року                                                          № ___-VІІI

 

Про затвердження Програми підтримки та

розвитку сімейних форм виховання в

Харківській області на 2023 – 2027 роки та

Порядку використання коштів обласного

бюджету на виплату одноразової адресної

грошової допомоги при утворенні прийомної

сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї

патронатного вихователя, а також прийомним

сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу та

сім’ям патронатного вихователя з нагоди 15-річчя

їхнього функціонування на території Харківської області

 

З метою підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області, відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Затвердити Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023 – 2027 роки (далі – Програма) (додається).

 

2. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату одноразової адресної грошової допомоги при утворенні прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя, а також прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу та сім’ям патронатного вихователя з нагоди 15-річчя їхнього функціонування на території Харківської області (додається).

 

3. Харківській обласній військовій адміністрації щороку при формуванні обласного бюджету передбачати кошти на реалізацію Програми виходячи з можливостей бюджету.

 

4. Рекомендувати органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо розроблення та затвердження аналогічних програм підтримки та розвитку сімейних форм виховання у відповідних адміністративно-територіальних одиницях.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань соціальної політики, співпраці з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та у справах учасників АТО/ООС (Ольга ЛЕХАН); з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму (Віталій ГАГАРІН); з питань бюджету (Людмила НЕМИКІНА).

 

 

 

Голова обласної ради                                           Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО