ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради «Про надання згоди на прийняття Комунального некомерційного підприємства

«МІСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 3» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ з комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

 

Розробник проєкту рішення: Департамент охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації. Проєкт рішення є актом індивідуальної дії.

 

Мета: надання згоди на прийняття Комунального некомерційного підприємства «МІСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 3» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ з комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

1. Підстава розроблення проєкту рішення.

Порядком функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів та встановлення їх меж, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 року № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», у госпітальному окрузі, передбачено єдиний надкластерний заклад, який має виконувати функцію головного центру з організації і надання медичної і реабілітаційної, психіатричної допомоги.

 

2. Обґрунтування необхідності прийняття рішення.

Починаючи з 01.04.2023 року Комунальне некомерційне підприємство «МІСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 3» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ не має договору з Національною службою здоров’я України.

 

3. Суть проєкту рішення.

Прийняття рішення Харківською обласною радою про надання згоди на прийняття Комунального некомерційного підприємства «МІСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 3» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ з комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

4. Правові аспекти.

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», постанова Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 року № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування.

Реалізацією рішення передбачається в межах фінансових ресурсів, що затверджується в показниках обласного бюджету по медичній галузі для забезпечення надання медичної допомоги психіатричного профілю.

 

6. Позиція заінтересованих осіб/органів/сторін.

Лист Харківського міського голови з ініціативою передати Комунальне некомерційне підприємство «МІСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 3» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ з комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

7. Громадське обговорення.

Проєкт рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

8. Запобігання корупції.

У проєкті рішення відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

9. Прогноз результатів.

Рішення Харківської обласної ради спрямоване на виконання вимог Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» та надасть змогу зберегти заклад, який надає психіатричну допомогу в Харківській області.

 

 

 

Директор Департаменту

охорони здоров’я Харківської

обласної військової

адміністрації                                                                             Максим ХАУСТОВ