ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради

«Про внесення змін до переліків об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду, затверджених рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII «Про затвердження переліків об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду» (зі змінами)»

 

Проєкт рішення «Про внесення змін до переліків об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду, затверджених рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII «Про затвердження переліків об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду» (зі змінами)» підготовлено відповідно до: Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 червня 2020 року № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна» (зі змінами), та статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1377-VII «Про деякі питання оренди комунального майна» (зі змінами),  - що регулюють питання управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

На підставі звернень суб'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області балансоутримувачів майна (КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» від 13 листопада 2023 року № 997, КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ» від 24 січня 2024 року № 204 та № 206 та КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» від 08 лютого 2024 року № 164 та ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА» від 22 січня  2024 року № 02-02/25 та від 09 лютого 2024 року № 02-02/50) зазначеним проєктом рішення пропонується внести зміни до Переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду на аукціоні (перелік першого типу), затвердженого рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII «Про затвердження переліків об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду» (далі за текстом – Перелік) (зі змінами), та доповнити Перелік об'єктами (позиціями 50-52), а саме:

-             позицією 50  – об'єктом, що обліковується на балансі КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» та розташований за адресою: м. Харків, просп. Байрона, 160 (колишній проспект – Героїв Сталінграда);

-             позицією 51 – об'єктом, що обліковується на балансі КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ» та розташований за адресою: м. Харків, вул. Новгородська, 85;

-             позицією 52 – об'єктом, що обліковується на балансі КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» та розташований за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, 337А.

Також, ураховуючи звернення суб'єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – балансоутримувача майна (ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА» від 22 січня  2024 року № 02-02/25 та від 09 лютого 2024 року № 02-02/50), зазначеним проєктом рішення пропонується внести зміни до Переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону (перелік другого типу), затвердженого рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII «Про затвердження переліків об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду» (зі змінами), та доповнити Перелік об'єктами (позиціями 4-5), а саме:

-             позицією 4 – об'єктом, що обліковується на балансі  ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА» та розташований за адресою: Харківська область, м. Чугуїв, вул. Музейна, 14;

-             позицією 5 – об'єктом, що обліковується на балансі  ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА» та розташований за адресою: м. Харків, вул. Дмитрівська, 14.

 

 

Заступник начальника управління,

начальник відділу фінансового контролю

управління з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                Олена КОВАЛЬОВА

 

 

Тетяна Новицька,  097-98-47-997