ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

____ сесія VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

ПРОЄКТ

 

Від «___»____________ 2024 року                                                        № ___-VІІI

 

Про затвердження Порядку утворення, організації діяльності та ліквідації  Наглядової ради комунального підприємства, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та Положення про Наглядову раду комунального підприємства, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області

 

З метою забезпечення прозорості, підвищення ефективності управління комунальними підприємствами, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області, належної організації їхньої роботи, відповідно до частини сьомої статті 78 Господарського кодексу України, пункту 20 частини першої статті 43 та статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно із Антикорупційною програмою Харківської обласної ради на 2024-2026 роки, затвердженою рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року № 794-VIII, враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій обласної ради:  з питань спільної власності територіальних громад області; з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування, – обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Затвердити Порядок утворення, організації діяльності та ліквідації Наглядової ради комунального підприємства, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області (додається).

2. Затвердити Положення про Наглядову раду комунального підприємства, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області (додається).

3.      Надати повноваження голові обласної ради видавати розпорядження про затвердження персонального складу і скликання першого засідання Наглядової ради комунального підприємства, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та внесення змін до персонального складу, за попереднім погодженням із постійними комісіями обласної ради: з питань спільної власності територіальних громад області; з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування. 

 

4.      Керівникам комунальних підприємств, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, вжити заходів щодо приведення статутів підприємств у відповідність із вимогами чинного законодавства України.

 

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань спільної власності територіальних громад області; з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування.

 

 

Голова обласної ради                                       Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО