ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проєкту рішення  Харківської обласної ради

 

«Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на виплати щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України»

 

 

І. Орґрунтування необхідності прийняття проєкту рішення, цілей, завдань і основних його положень.

Проєкт рішення розроблений з метою визначення алгоритму дій  використання коштів обласного бюджету на реалізацію підпункту 2.1.1. «Виплата щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України» пункту 2.1. підрозділу 2. «Надання додаткових гарантій у сфері соціального захисту захисникам і захисницям України» розділу 8. «Завдання та заходи комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024 – 2028 роки» шляхом затвердження відповідного Порядку використання коштів обласного бюджету на виплати щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

 

ІІ. Обґрунтування очікуваних соціально-економічних, правових та інших результатів, у разі реалізації рішення.

Застосування затвердженого рішенням обласної ради Порядку використання коштів обласного бюджету на виплати щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України забезпечить ефективне та цільове використання коштів обласного бюджету, визначить правове поле дій посадових осіб органів місцевого самоврядування та інших органів, задіяних у виконані заходу.

 

ІІІ. Посилання на нормативно-правові акти, відповідно до яких було розроблено даний проєкт рішення.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; постанова Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 року № 1231 «Про затвердження Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ» (зі змінами); рішення Харківської обласної ради від 23 грудня 2023 року № 728-VIIІ «Про затвердження комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів іхніх сімей в Харківській області на 2024–2028 роки».

 

 

 

IV. Фінансово-економічне обґрунтування.

Прийняття рішення не потребує додаткового виділення коштів з обласного бюджету. Реалізація заходу здійснюватиметься у межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік.

 

 

 

 

В.о. директора Департаменту

соціального захисту населення

Харківської обласної державної

(військової) адміністрації                                                         Тетяна ПЕЧУРА