ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

_______  сесія   ______ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Проєкт

 

Від _____________ 2024 року                                                           №____

 

 

 

Про затвердження Порядку призначення та виплати обласних стипендій і персональних стипендій імені О.С. Масельського студентам закладів вищої освіти та закладів фахової передвищої освіти та Порядку призначення та виплати обласних іменних стипендій в галузі науки видатним та обдарованим молодим науковцям

 

 

З метою удосконалення системи соціальної підтримки студентів, які найбільше відзначились у навчанні, науковій та громадській діяльності, визначення визнаних особистих досягнень видатних науковців і підтримки обдарованої наукової молоді Харківщини, на виконання обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024 – 2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року № 787-VIII, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1.  Затвердити Порядок призначення та виплати обласних стипендій і персональних стипендій імені О.С. Масельського студентам закладів вищої освіти та закладів фахової передвищої освіти (додається).

 

2. Затвердити Порядок призначення та виплати обласних іменних стипендій в галузі науки видатним та обдарованим молодим науковцям (додається).

 

3. Визнати такими, що втратили чинність, пункти 2, 3, 4 рішення обласної ради від 28 лютого 2019 року № 935-VII «Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VII, затвердження порядків призначення та виплати обласних стипендій та визнання Порядку, затвердженого рішенням обласної ради від 27 серпня 2015 року № 1279-VI, таким, що втратив чинність»:

 

4. Харківській обласній державній (військовій) адміністрації забезпечити виплату обласних стипендій у межах видатків, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024 – 2028 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 20 лютого 2024 року № 787-VIII.

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань науки, освіти та духовності; з питань бюджету.

 

 

 

Голова обласної ради                                          Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО