ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ

СТАТУТУ КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

«ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»

Чинна редакція

Нова редакція

РОЗДІЛ І

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

ДОПОВНЕНО:

1.4.          Відповідно до рішення обласної ради від 20 лютого 2024 року № 808-VIII “Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОФІЛАКТИКИ І БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» приєднано КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОФІЛАКТИКИ І БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ» .

 1.5.   Відповідно до рішення обласної ради від 20 лютого 2024 року № 809-VIII “Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР №2» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»” до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» приєднано КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ОБЛАСНИЙ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР №2».

1.9. Юридична адреса та місцезнаходження Підприємства: Україна, 61096 місто Харків, проспект Героїв Сталінграда, будинок 160.

 

   1.9. Юридична адреса Підприємства: Україна, 61096 Харківська область, місто Харків, проспект Байрона, будинок 160. (нова редакція)

 

РОЗДІЛ II

МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

2.1. Основною метою діяльності Підприємства є надання висококваліфікованої та високоспеціалізованої лікувально-профілактичної допомоги дітям і дорослим м. Харкова та Харківської області з гострою інфекційною патологією, а також:

2.1. Основною метою діяльності Підприємства є надання висококваліфікованої, високоспеціалізованої лікувально-профілактичної та консультативної допомоги дитячому і дорослому населенню України з гострими та хронічними інфекційними і дерматовенерологічними захворюваннями, а також:(нова редакція)

 

Абзац 7 пункту 2.1.

- вивчення та аналіз захворюваності інфекційними хворобами в місті Харкові та Харківській області;

Абзац 7 пункту 2.1.

– вивчення та аналіз захворюваності інфекційними, дерматологічними, венерологічними хворобами та ВІЛ/СНІД інфекцією в місті Харкові та Харківській області; (нова редакція)

Абзац 8 пункту 2.1.

-        -  контроль за своєчасною госпіталізацією, обстеженням, лікуванням   хворих дітей та дорослих інфекційною патологією, які підлягають обов'язковій госпіталізації в стаціонар;

Абзац 8 пункту 2.1.

- контроль за своєчасною госпіталізацією, обстеженням, лікуванням хворих дітей та дорослих інфекційною патологією, ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, які підлягають обов'язковій госпіталізації в стаціонар; (нова редакція)

 

пункт 2.1. ДОПОВНЕНИЙ наступним абзацом:

- облік, профілактичне лікування і медичний нагляд осіб, що мали ризик інфікування ВІЛ, в тому числі при виконанні професійних обов’язків;

 

пункт 2.1. ДОПОВНЕНИЙ наступним абзацом:

-        - організація та надання позалікарняної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД;

 

пункт 2.1. ДОПОВНЕНИЙ наступним абзацом:

- організація і надання комплексного лікування споживачам ін'єкційних наркотиків з використанням замісної підтримувальної терапії, у тому числі для ВІЛ-інфікованих з метою підвищення прихильності до антиретровірусної терапії;

 

 

пункт 2.1. ДОПОВНЕНИЙ наступним абзацом:

- взаємодія з дитячими дошкільними закладами, навчальними закладами, соціальними службами, правоохоронними органами, підприємствами, установами та організаціями, засобами масової інформації, громадськими організаціями з питань збереження та зміцнення здоров’я населення;

 

пункт 2.1. ДОПОВНЕНИЙ наступним абзацом:

провадження діяльності, пов’язаної з проведенням обов’язкових профілактичних, медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб;

 

пункт 2.1. ДОПОВНЕНИЙ наступним абзацом:

-  консервативне та оперативне лікування хворих, надання своєчасної та якісної дерматовенерологічної  та інших видів медичної допомоги із забезпеченням усього комплексу профілактичних, діагностичних і лікувально-реабілітаційних заходів та косметологічних послуг;

 

пункт 2.1.  ДОПОВНЕНИЙ наступним абзацом:

- стажування лікарів (провізорів) – інтернів на базі Підприємства.

2.2.  Абзац 1 пункту 2.2.

створення умов, необхідних для забезпечення доступної та якісної медичної допомоги (медичних послуг) дитячому та дорослому населенню організації належного управління внутрішнім лікувально-діагностичним процесом та ефективного використання майна та інших ресурсів Підприємства;

2.2.  Абзац 1 пункту 2.2.

– створення умов, необхідних для забезпечення доступної та якісної медичної допомоги (медичних послуг) дитячому та дорослому населенню в лікуванні інфекційних та дерматовенерологічних  захворювань, у т.ч. ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД, організації належного управління внутрішнім лікувально-діагностичним процесом та ефективного використання майна та інших ресурсів Підприємства; ( нова редакція)

 

пункт 2.2. ДОПОВНЕНИЙ наступним абзацом:

-         - здійснення заходів по профілактиці, ранньому виявленню та лікуванню інфекційних, венеричних захворювань та ВІЛ/СНІД інфекції, постійний нагляд за хворими на дерматовенерологічні захворювання.

 

ДОПОВНЕНО:

2.6. Підприємство надає платні медичні послуги населенню відповідно до чинного законодавства України.

РОЗДІЛ ІV

ВІДШКОДУВАННЯ ВАРТОСТІ  ТА ОПЛАТА МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ, ЩО НАДАЮТЬСЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

 

ДОПОВНЕНО:

4.7. Підприємство самостійно здійснює розрахунок вартості платних медичних послуг, які не підлягають оплаті за програмою медичних гарантій згідно зі специфікацією пакетів Національною службою здоров’я України та враховує їх як позабюджетні кошти. 

РОЗДІЛ VІ

МАЙНО ТА КОШТИ ПІДПРИЄМСТВА

6.4.  Для забезпечення статутної діяльності Підприємства створений статутний капітал у розмірі 15000,00 (п’ятнадцять тисяч) гривень.

Харківська обласна рада вправі приймати рішення щодо зміни розміру статутного капіталу.

Рішення щодо зміни розміру статутного капіталу набувають чинності з моменту реєстрації відповідних змін до Статуту.

6.4. Для забезпечення статутної діяльності Підприємства створений статутний капітал у розмірі 45000,00 (сорок п’ять тисяч) гривень.

Харківська обласна рада вправі приймати рішення щодо зміни розміру статутного капіталу.

Рішення щодо зміни розміру статутного капіталу набувають чинності з моменту реєстрації відповідних змін до Статуту (нова редакція).

РОЗДІЛ VII

ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

Абзац 1 пункту 7.8.: За належне надання Підприємством медичних послуг (медичної допомоги) несе відповідальність Медичний директор Підприємства. 

Абзац 2  пункту 7.8.:  Медичний директор призначається на посаду та звільняється з посади наказом Генерального директора Підприємства за погодженням із головою Харківської обласної ради або заступника голови Харківської обласної ради (за розподілом обов’язків).

 

 Абзац 3  пункту 7.8.:  Медичний директор є начальником медичної служби цивільної оборони Підприємства.

 

 

Абзац 4 пункту  7.8.: Медичний директор Підприємства призначає та затверджує склад Медичної ради.

 

Абзац 5 пункту 7.8.: Медичний директор:

 

Абзац 1 пункту 7.8 старої редакції вважати окремим пунктом

7.9. За неналежне надання Підприємством медичних послуг (медичної допомоги) несуть відповідальність Медичні директора за лікувальними напрямками. (нова редакція).

Абзац 2 пункту 7.8. старої редакції вважати окремим пунктом

7.8.  Медичні директора за лікувальними напрямками призначаються на посаду та звільняються з посади наказом Генерального директора Підприємства. (нова редакція)

 

 

 

Абзац 3  пункту 7.8. старої редакції вважати окремим пунктом

7.11. Медичний директор зі стаціонарної допомоги дорослому населенню є керівником медичної служби цивільної оборони Підприємства. (нова редакція).

 

Абзац 4 пункту  7.8 старої редакції вважати абзацом 2 пункту 7.11.: Медичний директор зі стаціонарної допомоги призначає та затверджує склад Медичної ради Підприємства. (нова редакція).

 

Абзац 5 пункту 7.8. старої редакції вважати окремим пунктом

7.10. Медичні директора за лікувальними напрямками: (нова редакція).

РОЗДІЛ VIII

ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА ПІДПРИЄМСТВА

 

ДОПОВНЕНО пунктом:

8.2. Місцезнаходження структурних підрозділів Підприємства для медичних послуг:

Україна, 61096 Харківська область, місто Харків, проспект Байрона, будинок 160.

Україна, 61044, Харківська область, місто Харків, вулиця Боротьби, будинок 6.

Україна, 63404 Харківська область, Чугуївський район, місто Зміїв, вулиця Покровська, будинок 43.

Україна, 64300 Харківська область, Ізюмський район, місто Ізюм, вулиця Гайдамацька 2.

Україна, 64605 Харківська область. Лозівський район, місто Лозова, вулиця Олександра Бричука, будинок 48.

 

Пункт 8.2 старої редакції вважати пунктом 8.3. нової редакції

Абзац 11  пункту 8.2.

- відділ моніторингу та контролю за санітарним благополуччям населення, склад імунобіологічних препаратів;

 

Абзац 12  пункту 8.2.

- відділ моніторингу та захисту населення від інфекційних хвороб – здійснення виконання загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, пов’язаної з моніторингом, отриманням, зберіганням, розподілом та видачею імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення, веденням відповідної звітності;

Абзац 11 пункту 8.2. старої редакції ВИКЛЮЧИТИ з пункту 8.3. нової редакції

 

 

 

Абзац 12 пункту 8.2. старої редакції вважати абзацом 15 пункту 8.3.нової редакції:

-    фармацевтичний відділ – здійснення виконання загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, пов’язаної з моніторингом, отриманням, зберіганням, розподілом та видачею імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення, веденням відповідної звітності; (нова редакція)

 

пункт 8.3.  ДОПОВНЕНИЙ  наступним абзацом:

-        -  відділення профілактики та боротьби зі СНІДом;

 

-        пункт 8.3.  ДОПОВНЕНИЙ  наступним абзацом:

-        - Зміївське дермато-венерологічне відділення;

 

-        пункт 8.3.  ДОПОВНЕНИЙ  наступним абзацом:

-        -  Лозівське  дермато-венерологічне відділення;

 

-        пункт 8.3.  ДОПОВНЕНИЙ  наступним абзацом:

-        -  Ізюмське  дермато-венерологічне відділення;

-         

8.3. Підприємство є базою для розташування кафедр анестезіології, інтенсивної терапії та дитячої анестезіології, інфекційних хвороб, дитячих інфекційних хвороб, фтизіатрії та пульмонології ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ та кафедри інфекційних хвороб та дерматовенерології НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ».

 

Пункт 8.3. старої редакції вважати пунктом 8.4. нової редакції:

8.4. Підприємство є базою для розташування кафедр закладів вищої освіти.

З кафедрами укладаються договори про спільну діяльність на підставі рішень Харківської обласної ради.  (нова редакція)