ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради 

від «___» ______ 2024 року № ___- VIII

(_____сесія _____ скликання)

 

 

ПОРЯДОК

виплати грошової винагороди  випускникам

закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів

при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень/національного мультипредметного тесту

 

І. Загальні положення

 

1.1. Порядок виплати грошової винагороди випускникам закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень/національного мультипредметного тесту (далі – Порядок) визначає умови надання адресної підтримки випускникам закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень/національного мультипредметного тесту, шляхом виплати грошової винагороди.

 

1.2. Метою адресної підтримки є необхідність реалізації сучасної освітньої політики, спрямованої на створення умов для якісного навчання та заохочення учнівської молоді, яка виявляє прагнення до навчання й має високі освітні досягнення.

 

1.3. Грошова винагорода призначається та виплачується щороку.

 

ІІ. Умови та порядок призначення грошової винагороди

 

2.1. Право на призначення  грошової винагороди мають випускники закладів загальної середньої освіти, які проживають та навчаються в сільських, селищних, міських громадах Харківської області, та досягли високого рівня  у навчанні,  отримавши найвищий бал (200 балів) за результатами зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень /національного мультипредметного тесту.

 

2.2. Визначення кандидатур із числа випускників закладів загальної середньої освіти, які претендують на призначення грошової винагороди, здійснюється  місцевими органами управління у сфері освіти.

 

2.3. Місцеві органи управління у сфері освіти подають до Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації таку інформацію (документи) щодо кандидатів на призначення грошової винагороди (далі  –  кандидати):

  вмотивоване подання на кандидатів;

          копії документів, що підтверджують результати зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень/національного мультипредметного тесту кандидатів;

          копії документів, що посвідчують особу кандидатів;

          реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності). Для кандидатів, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, подають копію паспорта із відміткою про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

          довідку про відкриття розрахункового рахунка в Уповноваженому банку (уповноваженими банками є банки, які відповідають вимогам, встановленим Порядком відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 року № 1231 (зі змінами) (далі – Уповноважений банк).

          Пакет документів на призначення  грошової винагороди подається у 15-денний строк після оголошення результатів усіх сесій  зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягненьаціонального мультипредметного тесту.

         

          2.4. Обробка персональних даних претендентів на призначення грошової винагороди здійснюється з урахуванням Закону України «Про захист персональних даних».

 

          2.5. Опрацювання поданих документів здійснюється Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації протягом 10 робочих днів із дня спливу 15-денного строку після оголошення результатів усіх сесій  зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень/національного мультипредметного тесту.

 

          2.6. За результатами розгляду документів кандидатів формується список випускників, яким буде призначено грошову винагороду, та видається відповідний наказ директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації «Про виплату грошової винагороди випускникам закладів загальної середньої освіти Харківської області, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень/національного мультипредметного тесту». 

                                                                                                  

ІІІ. Порядок  виплати грошової винагороди

 

                3.1. Фінансування витрат на виплату грошової винагороди здійснюється за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті Харківської області на реалізацію обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024 – 2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року №787-VIII (далі – Програма).                                                                               

       

                                                                                                   3.2. Розмір грошової винагороди визначається відповідно до кількості претендентів у межах коштів, визначених за Програмою.

 

3.3. Грошова винагорода виплачується Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок випускника, відкритий в Уповноваженому банку.

 

3.4.  Із суми грошової винагороди здійснюється утримання для сплати податків та інших обов’язкових платежів у порядку і розмірах, установлених законодавством.

 

3.5. Складання та подання бюджетної та фінансової звітності про використання коштів на виплату грошової винагороди, а також контроль за їхнім цільовим та ефективним використанням здійснюється Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації в установленому законодавством порядку.

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого апарату
обласної ради                                                                         Оксана МАЛИШЕВА