Звіт

постійної комісії обласної ради
з правових питань та регуляторної політики

про роботу у 2009 році

 

У 2009 році депутати постійної комісії провели 13 засідань, на яких було розглянуто 217 питань.

 

У 2009 році постійною комісією проведено аналіз та підготовлено відповідні експертні висновки стосовно регуляторних актів, що розглядалися на сесіях обласної ради, а саме:

-       "Про внесення змін та доповнень до Правил користування маломірними і малими суднами на водних об'єктах області, затверджених рішенням обласної ради від 26 грудня 2006 року
№ 147-V
;

-       "Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку і порядку  використання плати за оренду майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженої рішенням від 29 квітня 2009 року № 1215-V, та додатку 2 до неї".

 

Постійна комісія тісно взаємодіє з управліннями та службами облдержадміністрації, співпрацює при підготовці та доопрацюванні програм, що виносяться на розгляд обласної ради.

 

Одним з найважливіших напрямків роботи комісії є розгляд звернень громадян, тож, депутатами створюються необхідні умови для реалізації конституційного права громадян на звернення.

Основні питання, з якими звертались громадяни до комісії, – це проблеми забезпечення законності та правового захисту, пенсій та соціального захисту, житлового та комунального господарства, а також газифікації.

 

Крім того, постійно надається правовий супровід роботи Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Харківської обласної ради та Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

 

Депутати постійної комісії проводять особисті прийоми  в районах області.

 

Постійна комісія співпрацює з районними радами, постійно відстежує профільні питання, що відпрацьовуються Верховною Радою України, внесення змін у законодавчі акти України, слідкує за роботою депутатів Верховної Ради України.

 

У цілому комісія працювала злагоджено, професійно, відповідально.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                     М. Момот