ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

LVIII сесія V скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 17 червня 2010 року                                                                               1710-V

 

 

Про внесення змін до Положення

про звання «Почесний громадянин

Харківської області», затвердженого

рішенням обласної ради від 26 жовтня

2006 року № 71-V (із змінами)

 

 

З метою відзначення осіб, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Харківської області», обласна рада

  

в и р і ш и л а :

 

1. Внести до Положення про звання "Почесний громадянин Харківської області" (р71_5_д1), затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року  № 71-V "Про запровадження обласних відзнак – звання "Почесний громадянин Харківської області" та "Цінний подарунок – годинник з логотипом "Голова Харківської обласної ради" – і затвердження Положень про них" (р71-5) (із змінами), такі зміни:

1.1. У пункті 1 Положення:

а) підпункт 1.2. викласти у такій редакції:

«1.2. Звання «Почесний громадянин Харківської області» присвоюється особі за життя лише один раз. Посмертно зазначене звання не присвоюється.»;

б) доповнити пункт новим підпунктом 1.5. такого змісту:

«1.5. Особам, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Харківської області», призначається стипендія у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат щомісячно за життя. Нарахування стипендії здійснюється за їх особистою заявою із зазначенням банківських реквізитів та інших необхідних даних. Виплата стипендії проводиться з моменту подання заяви. При відсутності заяви на отримання стипендії нарахування та виплата її не здійснюється.».

У зв'язку із цим підпункти 1.5. та 1.6. вважати відповідно підпунктами 1.6. та 1.7.

1.2. Підпункт 4.3.  пункту 4  Положення викласти у такій редакції:

      «4.3. Церемонія вручення посвідчення Почесного громадянина Харківської області, диплому Почесного громадянина Харківської області, нагрудного знака "Почесний громадянин Харківської області" і його мініатюри здійснюється головою обласної ради та головою обласної державної адміністрації або їх заступниками, як правило, на урочистостях з нагоди Дня Харківської області.».

2. Визначити, що абзац "б" підпункту 1.1. пункту 1  рішення набирає чинності з 01 липня 2010 року.

            3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою (Бервено С.М.) та з питань бюджету (Немикіна Л.П.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                        С.Чернов