ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

LІX сесія V скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від 13 липня 2010 року                                                                                       1766-V

 

Про використання лікарських

засобів і виробів медичного

призначення

 

З метою забезпечення ефективного та раціонального використання лікарських засобів і виробів медичного призначення, поставлених централізовано Харківській області в 2009 році Міністерством охорони здоров’я України, а також закуплених комунальними закладами охорони здоров’я за рахунок бюджетних коштів для запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1 /Каліфорнія/04/09 та гострих респіраторних захворювань, враховуючи обмежені терміни придатності зазначених лікарських засобів, на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.06.2010 №1190-р «Питання використання лікарських засобів і виробів медичного призначення»  (1190-2010-п) та відповідно до статті 43 пункту 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (280/97-ВР) обласна рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Рекомендувати використання у комунальних закладах охорони здоров’я лікарських засобів і виробів медичного призначення, поставлених централізовано Харківській області у 2009 році Міністерством охорони здоров’я України, а також закуплених за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів для запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 та гострих респіраторних захворювань, для надання медичної допомоги пацієнтам у відповідності до протоколів (стандартів) лікування.

2. Рекомендувати Головному управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації забезпечити:

- розподіл зазначених лікарських засобів і виробів медичного призначення в мережі комунальних закладів охорони здоров’я;

- створення комунальними закладами охорони здоров’я стратегічного запасу лікарських засобів і виробів медичного призначення на випадок загострення епідемічної ситуації, виходячи з прогнозних показників захворюваності на грип, гострі респіраторні захворювання та враховуючи протоколи (стандарти) лікування, затверджені Міністерством охорони здоров’я України.

3. Обласній державній адміністрації вжити заходів щодо забезпечення дієвого контролю за використанням лікарських засобів та виробів медичного призначення.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства (Святаш В.М.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                            С. Чернов