ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XXIІІ сесія  IV скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від  27 січня 2005 року     

 

Про дострокове звільнення Колєсніка О.М.

з посади заступника голови обласної ради

 

Згідно зі ст. 56  Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (280/97-ВР) Колєснік О.М., заступник голови обласної ради, здійснював повноваження голови обласної ради, у зв’язку з тим, що, відповідно до ухвали судді Київського районного суду м. Харкова Донець О.В. від 09 грудня 2004 року, було призупинено виконання рішення обласної ради від 08 грудня 2004 року (р21-2-4) про обрання головою обласної ради Кушнарьова Є.П.

Згідно з розпорядженням від 13 січня 2005 року (2-2005-рг) Колєсніка О.М., чергова XXIII сесія обласної ради була скликана на 27 січня 2005 року і  він головував на цій сесії.

27 січня 2005 року під час проведення пленарного засідання Колєснік О.М.,  порушивши норми Регламенту обласної ради IV скликання, затвердженого рішенням обласної ради (р2-3-4) від 21 травня 2002 року, залишив приміщення, в якому відбувалось засідання, до того, як були розглянуті всі питання порядку денного зазначеної сесії. Незважаючи на неодноразові пропозиції голів постійних комісій, депутатських груп і фракцій, Колєснік О.М. відмовився продовжити роботу пленарного засідання сесії.

Крім того, Колєснік О.М., виконуючи обов’язки голови обласної ради, передбачені ст. ст. 55, 58 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (280/97-ВР), не реалізував наданих йому повноважень щодо належного правового забезпечення діяльності обласної ради, в результаті чого п’ять рішень, прийнятих обласною радою 26 листопада, 08 та 28 грудня 2004 року, були опротестовані прокурором області як такі, що були прийняті з порушенням чинного законодавства.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст. ст. 56, 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (280/97-ВР), обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1.     Достроково звільнити Колєсніка О.М. з посади заступника голови обласної ради.

   2.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з політико-правових питань, депутатської діяльності та місцевого самоврядування (Вінник А.І.).

 

          Заступник голови

          обласної ради                                                              О. Шаповалов