ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

III сесія VI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від 23 грудня 2010  року                                                                                  № 60-VI

 

Про відзначення 50-річчя першого польоту

людини в космос та звернення до Верховної

Ради України, Верховної Ради Автономної

Республіки Крим, обласних, Київської та

Севастопольської міських рад

 

Враховуючи всесвітньо-історичне значення польоту Ю.О. Гагаріна в космічний простір 12 квітня 1961 року та значний внесок харків’ян у розвиток ракетно-космічної техніки і підготовку льотчиків-космонавтів, з метою вшанування ветеранів ракетно-космічної галузі та патріотичного виховання молоді, відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (280/97-ВР) обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Урочисто відзначити на регіональному рівні 50-річчя першого польоту людини в космос.

 

2. Рекомендувати Харківській обласній державній адміністрації, органам місцевого самоврядування здійснити необхідні заходи щодо відзначення ювілею пілотованої космонавтики, передбачивши:

- розробку та затвердження плану заходів щодо відзначення ювілейної дати;

- проведення урочистих зборів працівників і ветеранів ракетно-космічної галузі за участю представників органів виконавчої влади й місцевого самоврядування та святкового концерту;

- впорядкування пам’ятників, обелісків, меморіальних дошок, пам’ятних місць, пов’язаних із історією космонавтики;

- проведення науково-практичних конференцій, «круглих столів», виставок, конкурсів науково-технічної творчості, кінофестивалів, зустрічей із ветеранами ракетно-космічної галузі, науковцями, льотчиками-космонавтами на підприємствах, установах, в навчальних закладах, присвячених ювілею пілотованої космонавтики.

 

3. Схвалити текст звернення до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад (додається). (р60_6_д)

 

4. Направити звернення до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад й оприлюднити його в газеті «Слобідський край».

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію  обласної ради з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин (Дулуб Л.М.).

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                                     С. Чернов