ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ІІІ сесія VІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від 28 грудня 2010 року                                                                       № 64-VІ

 

Про обласний бюджет

на 2011 рік

 

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України (2456-17) та статті 43 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні” (280/97-ВР) обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

   1. Установити загальний обсяг доходів обласного бюджету на  2011 рік у сумі  3704137,3  тис. грн.

Обсяг  доходів загального фонду бюджету  визначити в сумі  3618616,6 тис. грн., спеціального фонду бюджету – в сумі   85520,7 тис.  грн., у тому числі бюджет розвитку – в сумі 7703,9 тис. грн.   (додаток 1).

 

   2. Затвердити загальний обсяг видатків обласного бюджету на   2011 рік у сумі 3704137,3 тис. грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету – в сумі 3618616,6 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету – в сумі 85520,7 тис. грн. за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів (додаток 2) та головними розпорядниками коштів (додаток 3).

 

3. Установити розмір оборотної касової готівки обласного бюджету на 2011 рік у сумі  25000,0 тис. грн.

 

4. Затвердити обсяги міжбюджетних трансфертів на 2011 рік (додаток 4):

субвенцій районним, міським (міст обласного значення) бюджетам:

-   на надання пільг та субсидій населенню - в сумі 644823,3 тис. грн.;

 

- на виплату допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам - у сумі 1343366,2 тис. грн.;

 

- на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом „гроші ходять за дитиною” - у сумі 19887,3 тис. грн.;

- на фінансування програм - переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування – у сумі 104,0 тис. грн.;

 

-  на збереження середньої  заробітної плати на період працевлаштування посадових осіб місцевого самоврядування з числа депутатів відповідних рад, що потребують працевлаштування у зв’язку із закінченням строку повноважень, – у сумі 2084,5 тис.грн.

 

- на фінансування ремонту приміщень управлінь праці та соціального захисту виконавчих органів міських (міст обласного значення), районних у містах рад для здійснення заходів з виконання спільного із Світовим банком проекту „Вдосконалення системи соціальної допомоги” –  у сумі  2092,3 тис. грн.;

 

- районному бюджету Великобурлуцького району на утримання притулку для дітей – у сумі 663,9 тис. грн.;

 

- районним та міським бюджетам на утримання центрів соціально-психологічної реабілітації дітей – у сумі 2507,1 тис.грн.;

 

- міському бюджету м. Харкова для забезпечення централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – у сумі  18309,3 тис. грн.

 

5. Установити розмір резервного фонду обласного бюджету на 2011 рік у сумі 10000,0 тис. грн.

 

6. Затвердити  перелік захищених статей видатків загального фонду обласного бюджету на 2011 рік за їх економічною структурою:

оплата праці працівників бюджетних установ (код 1110);

нарахування на заробітну плату (код 1120);

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів (код 1132);

забезпечення продуктами харчування (код 1133);

оплата комунальних послуг та енергоносіїв (1160);

поточні трансферти населенню (код 1340);

поточні  трансферти місцевим бюджетам (код 1320);

підготовку кадрів вищими навчальними закладами І-ІІІ рівнів акредитації  (код 1172).

 

 7. Надати право Головному фінансовому управлінню обласної державної адміністрації отримувати в Головному управлінні Державного казначейства України у Харківській області позики на покриття тимчасових касових розривів, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, і середньострокові позики – на суми невиконання у відповідному звітному періоді розрахункових обсягів доходів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, та його керівнику – на підписання відповідних договорів.

 

    8. Надати право обласній державній адміністрації проводити перерозподіл між місцевими бюджетами області коштів додаткових дотацій з державного бюджету, субвенцій з державного бюджету на допомоги, пільги, субсидії населенню та інших в межах загального обсягу відповідних трансфертів. 

 

9. Дозволити Головному фінансовому управлінню здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних  коштів обласного бюджету на депозитних рахунках.

До визначення Кабінетом Міністрів України порядку розміщення тимчасово вільних  коштів місцевих бюджетів на депозитних рахунках дозволити Головному фінансовому управлінню здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних  коштів обласного бюджету на депозитних рахунках лише в державних банках, з дотриманням вимог п.8 ст.16 Бюджетного кодексу України. (2456-17)

 

              10. Головним розпорядникам коштів обласного бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у фізичних обсягах головним розпорядникам коштів обласного бюджету на 2011 рік (додаток 5).

   Розпорядникам коштів забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладення договорів за кожним видом  енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

 

11. Розпорядники коштів обласного бюджету беруть бюджетні зобов’язання та здійснюють платежі за загальним фондом бюджету тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік в органах Державного казначейства України.

   Зобов'язання, взяті розпорядниками бюджетних коштів без відповідних бюджетних асигнувань або з перевищенням повноважень, встановлених рішенням обласної ради про обласний бюджет, не вважаються бюджетними зобов'язаннями і не підлягають оплаті за рахунок бюджетних коштів. Взяття таких зобов'язань є порушенням бюджетного законодавства. Витрати бюджету на покриття таких зобов’язань не здійснюються.

   За наявності простроченої кредиторської заборгованості із заробітної плати, стипендій, а також за спожиті комунальні послуги та енергоносії розпорядники бюджетних коштів у межах бюджетних асигнувань за загальним фондом не беруть бюджетні зобов'язання та не здійснюють платежі по інших заходах, пов’язаних з функціонуванням бюджетних установ (крім захищених видатків бюджету), до погашення такої заборгованості.

 

12.  Установити, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах, одержувачі бюджетних коштів – в межах планів використання бюджетних коштів та фактично одержаних обсягів валових доходів.

 

13. Установити, що підприємства спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області або у статутних фондах яких є частка спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та їх об’єднання, сплачують до загального фонду обласного бюджету частину прибутку (доходу) відповідно до порядків і нормативів, які встановлені рішенням обласної ради від 03 квітня 2007 року № 200-V ”Про затвердження порядку і нормативу відрахування до загального фонду обласного бюджету частини прибутку господарських організацій, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області або у статутних фондах яких є частка спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”. (р200-5)

Частина чистого прибутку (доходу) сплачується до обласного бюджету наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2011 році.

Підприємства спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області або у статутних фондах яких є частка спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та їх об’єднання подають розрахунок частини чистого прибутку (доходу) разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, до органів Державної податкової служби у строки, передбачені для подання декларації з податку на прибуток.

 

14. Доручити голові обласної ради підписати угоди з відповідними радами щодо передачі субвенцій з обласного бюджету:

 

- районному бюджету Великобурлуцького району на утримання притулку для дітей – у сумі 663,9  тис. грн.;

- районному бюджету Балаклійського району  на утримання центру соціально-психологічної реабілітації дітей – у сумі 771,4 тис. грн.;

- районному бюджету Красноградського району на утримання центру соціально-психологічної реабілітації дітей –  у сумі 578,6 тис. грн.;

- міському бюджету м. Ізюма на утримання центрів соціально-психологічної реабілітації дітей – у сумі 578,6 тис. грн.;

- міському бюджету м. Чугуєва на утримання центрів соціально-психологічної реабілітації дітей – у сумі 578,6 тис. грн.

 

15. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету (Немикіна Л.П.).

 

 

Голова обласної ради                                                    С. Чернов