ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХІ сесія VІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від 01 березня 2012 року                                                                                375-VI

 

Про внесення змін до рішення  обласної ради від 29 жовтня 2009 року  № 1436-V «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є  у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»
(зі
змінами), до Положення та додатків 1, 2 до нього, затверджених цим рішенням

 

            Відповідно до статті 78 Господарського кодексу України, статей 147, 148, 149 Кодексу законів про працю України, Закону України «Про захист персональних даних», пункту 20 частини першої статті 43 та пункту 18 частини шостої статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.     Доповнити пункт 2 рішення обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1436-V «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є  у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» підпунктом 2.5. наступного змісту:

«2.5. Видавати розпорядження щодо застосування до керівників комунальних підприємств та вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, дисциплінарних стягнень.».

 

2.     Внести зміни  до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної  ради від  29 жовтня 2009 року № 1436-V (зі змінами), а саме: 

2.1.   Розділ 1.4. доповнити пунктом 1.4.11. наступного змісту:

«1.4.11. У контракті передбачено повідомлення керівника про включення інформації про нього до бази персональних даних з метою ведення діловодства з кадрових питань, а також внутрішніх документів Харківської обласної ради з питань реалізації визначених законодавством прав та обов’язків у сфері реалізації Харківською обласною радою повноважень щодо трудових відносин з керівниками обласних комунальних підприємств, установ, закладів що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.».

2.2.                        Доповнити розділ 1.5. пунктом 1.5.32. наступного змісту:

«1.5.32. У разі систематичного порушення трудової дисципліни, неналежного виконання своїх обов’язків до керівника підприємства та вищого навчального закладу  застосовується  дисциплінарне стягнення як догана або звільнення.

               Для з’ясування ступеня тяжкості вчиненого проступку й заподіяної керівником шкоди, обставин, за яких вчинено проступок, а також визначення виду стягнення, яке буде застосовано до керівника, матеріали щодо порушеного питання направляються на розгляд профільних постійних комісій обласної ради.

               На підставі висновків постійних комісій обласної ради Управління готує проект розпорядження голови обласної ради щодо винесення догани керівнику або проект рішення обласної ради щодо звільнення його із займаної посади.

               У разі прийняття постійними комісіями рішення щодо припинення дії контракту обласна рада до прийняття такого рішення повідомляє керівника підприємства у письмовій формі про винесення на розгляд обласної ради питання щодо звільнення його із займаної посади.».

 

3. Внести зміни до додатку 1 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, доповнивши розділ  7. пунктом  7.3. наступного змісту:

              «7.3. Керівника повідомлено про включення інформації про нього до бази персональних даних з метою ведення діловодства з кадрових питань, а також внутрішніх документів Харківської обласної ради з питань реалізації визначених законодавством прав та обов’язків у сфері реалізації Харківською обласною радою повноважень щодо трудових відносин з керівниками обласних комунальних підприємств, установ, закладів, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.».

Відповідно пункти 7.3.-7.5. вважати пунктами 7.4.-7.6.

 

4. Внести зміни до додатку 2 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, доповнивши розділ 7. пунктом  7.3. наступного змісту:

              «7.3. Керівника повідомлено про включення інформації про нього до бази персональних даних з метою ведення діловодства з кадрових питань, а також внутрішніх документів Харківської обласної ради з питань реалізації визначених законодавством прав та обов’язків у сфері реалізації Харківською обласною радою повноважень щодо трудових відносин з керівниками обласних комунальних підприємств, установ, закладів, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.».

Відповідно пункти 7.3.-7.4. вважати пунктами 7.4.-7.5.

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області (Чехунов М.В.).

 

 

Голова обласної ради                                                                                          С. Чернов