ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХІІ сесія VІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

Від 26 квітня 2012 року                                                                           386-VІ

 

Про затвердження порядку денного

ХІІ сесії обласної ради VІ скликання

 

Відповідно до статей 46, 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту обласної ради затвердити для розгляду на ХІІ сесії обласної ради такий порядок денний:

 

1.       Про затвердження Програми залучення інвестицій до Харківської області на період  до 2015 року.

Доповідає: Дудка Олександр Олексійович – в.о. директора Державної бюджетної установи ”Харківський регіональний центр інвестицій та розвитку” Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

 

2.       Про затвердження Положення про порядок проведення у 2012 році Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи».

Доповідає: Дудка Олександр Олексійович – в.о. директора Державної бюджетної установи ”Харківський регіональний центр інвестицій та розвитку” Державного агентства  з інвестицій та управління національними проектами України.

 

3.          Про внесення змін до  Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2012 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня  2012 року № 348-VI.

Доповідає: Черников Дмитро Сергійович – перший заступник  начальника Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Шахненко Євген Дем’янович – начальник управління капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

4.        Про внесення змін до додатків 1, 2, 3 до обласної цільової Програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1804-V (зі змінами).

Доповідає: Токар Олексій Олександрович – заступник начальника Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації – начальник управління з координації підготовки та проведення фінальної частини „ЄВРО-2012” Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації.

 

5.          Про схвалення концепції Харківської обласної цільової  програми сприяння розвитку громадянського суспільства  на 2012-2015 роки.

Доповідає: Савін Євген Євгенович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Нікітін Володимир Валерійович – заступник директора з загальних питань Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

 

6.          Про внесення змін до комплексної Програми розвитку гуманітарної сфери, затвердженої рішенням обласної ради від 03 лютого 2009 року № 1103-V (із змінами).

Доповідає: Савін Євген Євгенович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

7.          Про затвердження Положення про іменні стипендії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури і мистецтва та Положення про щорічні Гранд-премії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури і мистецтва.

Доповідає: Кузнєцов Дмитро Павловичначальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

8.          Про виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2011 рік,  затвердженої рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року  № 80-VІ (із змінами).

Доповідає: Шурма Ігор Михайлович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

9.          Про затвердження комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2012-2014 роки.

Доповідає: Шурма Ігор Михайлович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

 

10.         Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 78-VI (зі змінами).

Доповідає: Шурма Ігор Михайлович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

11.     Про затвердження Програми збереження малих річок Харківської області до 2016 року.

Доповідає: Квартенко Роман Олексійовичначальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області.

 

 

 

12.     Про внесення змін до комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради  від 29 жовтня 2009 року № 1413-V  (із змінами), та додатку до неї.

Доповідає: Квартенко Роман Олексійовичначальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області.

 

 

 

13.    Про внесення змін до Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів по Харківській області на 2010-2014 роки, затвердженої рішенням  обласної ради від 17 червня 2010 року № 1707-V.

Доповідає: Хорунжий Володимир Анатолійович – заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації.

 

14.     Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту (цивільної оборони) Харківської області на 2011-2013 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 31-VI.

Доповідає: Фадєєв Володимир Ілліч – перший заступник  начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

 

15.     Про внесення змін до комплексної програми „Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки”, затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 294-VI (із змінами).

Доповідає: Тітов Микола Іллічголова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту та депутатської діяльності.

 

 

16.     Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради  від 21 квітня 2011 року № 120- VI (зі змінами).

Доповідає: Маренич Вікторія Михайлівнаначальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації.

 

17.         Про внесення змін до рішення обласної ради від 28 грудня 2011 року № 338-VI "Про обласний бюджет на 2012 рік" та додатків до нього.

Доповідає: Овсянніков Сергій Івановичначальник Головного фінансового управління Харківської обласної державної адміністрації.

 

18.     Про внесення змін до Плану роботи обласної ради на 2012 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 383-VI.

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

19.     Про затвердження Порядку видачі Харківською обласною радою дозволів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Доповідає: Бабенко Дмитро Анатолійович – начальник юридичного відділу виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

20.         Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 28 лютого 2008 року № 604-V (зі змінами).

Доповідає: Кулик Олена Григорівна – в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку Харківської  обласної державної адміністрації.

 

21.         Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Поливаний Анатолій Петровичначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

22.         Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних  громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Поливаний Анатолій Петровичначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

23.         Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Поливаний Анатолій Петровичначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

24.         Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств і вищого навчального закладу.

Доповідає: Поливаний Анатолій Петровичначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

25.         Про внесення змін до рішення обласної ради від 01 березня 2012 року № 372-VI „Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” та додатку до нього.

Доповідає: Поливаний Анатолій Петровичначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

26.         Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво каналізації будинку культури, житлового будинку по вул. Клубній, 2-х житлових будинків та гуртожитку по вул. Чапаєва в с. Пісочин Харківського району Харківської області» та передачу його у комунальну власність територіальної громади Пісочинської селищної ради.

Доповідає: Грива Роман Сергійовичначальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

27.        Про перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ “ІНВАСПОРТ„».

Доповідає: Перепелиця Дмитро Івановичначальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

28.     Про реорганізацію комунального закладу «Краснокутський дитячий будинок» Харківської обласної ради шляхом приєднання до комунального закладу «Харківська загальноосвітня санаторна школа - інтернат І-ІІІ ступенів № 10» Харківської обласної ради.

Доповідає: Шаповал Роман Володимирович начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації.

 

29.     Про погодження клопотання ІМК НАН України про надання надр у користування.

Доповідає: Бабенко Дмитро Анатолійович – начальник юридичного відділу виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

30.     Про погодження клопотання ТОВ агрофірми «Сади України» про надання надр у користування.

Доповідає: Бабенко Дмитро Анатолійович – начальник юридичного відділу виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

31.     Про погодження клопотання  ТОВ «ПРОМ-ЕНЕРГО ПРОДУКТ» про надання надр у користування.

Доповідає: Бабенко Дмитро Анатолійович – начальник юридичного відділу виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

32.      Про погодження клопотань ТОВ «Енерго-сервісна  компанія “ЕСКО-ПІВНІЧ”»  про надання надр у користування.

Доповідає: Бабенко Дмитро Анатолійович – начальник юридичного відділу виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

33.         Про виконання Комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Харківській області на 2007-2011 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 03 квітня 2007 року № 203-V.

Доповідає: Перепелиця Дмитро Івановичначальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

34.         Про хід виконання у 2011 році обласної Комплексної програми забезпечення молоді житлом до 2012 року, затвердженої рішенням обласної ради від 31 січня 2006 року № 11- ІV.

Доповідає: Перепелиця Дмитро Івановичначальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

35.         Про хід виконання у 2011 році Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів по Харківській області на 2010-2014 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2010 року № 1707-V (зі змінами).

Доповідає: Хорунжий Володимир Анатолійович – заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

36.         Про хід виконання у 2011 році обласної соціальної Програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2008-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 квітня 2008 року № 685-V.

Доповідає: Шурма Ігор Михайлович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

37.         Про хід виконання у 2011 році Програми забезпечення судово-правової реформи та діяльності суддів Харківської області на 2011-2013 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 21 квітня 2011 року № 122-VI (зі змінами).

Доповідає: Цвіра Микола Іванович – начальник Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації.

 

38.         Про внесення змін до складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин  Харківської області",  затвердженого  рішенням обласної ради  від 26 грудня 2007 року  № 543-V.

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту та депутатської діяльності.

 

39.         Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою, Грамотою Верховної Ради України та щодо присудження  щорічної  Премії Верховної Ради України.

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту та депутатської діяльності.

 

40.         Про направлення на навчання.

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

41.         Про відзначення 70-річчя з дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія».

Доповідає: Луценко Ігор Іванович – депутат Харківської обласної ради.

 

42.         Про надання згоди КП «ОСК «МЕТАЛІСТ» на передачу під заставу майна.

Доповідає: Сапронов Юрій Анатолійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Богула Петро Олександрович – радник заступника голови обласної державної адміністрації з питань підготовки інфраструктури регіону до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу.

 

43.     Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова Харківської обласної ради.

 

43.1. Про депутатський запит депутата обласної ради Немикіної Л.П. до прокурора Харківської області Тюріна Г.Є. щодо припинення діяльності пабу-ресторану "Шерлок Холмс" по вул. Червонопрапорній, 5, м. Харків.

 

43.2. Про депутатський запит депутата обласної ради Луценка І.І. до прокурора Харківської області Тюріна Г.Є. про стан справ щодо виплати заробітної плати на підприємствах Харківської області.

 

43.3. Про депутатський запит депутата обласної ради Алексєєва В.Г. до Харківського міського голови Кернеса Г.А. щодо відсутності відповіді на депутатське звернення.

 

43.4. Про депутатський запит депутата обласної ради Даниліва Б.В. до начальника Головного управління МВС України в Харківській області Козицького В.І. щодо стихійної торгівлі нафтопродуктами у м. Харкові.

 

44.     Різне.

 

 

 

Голова обласної ради                                                                            С. Чернов