ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХVІІ  сесія  VI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від  15 листопада 2012 року                                                                                      542-VI

 

Про внесення змін до

Програми реформування і розвитку

житлово-комунального господарства

Харківської області на 2010 – 2014 роки,

затвердженої рішенням обласної ради

від 01 грудня 2010 року № 7-VІ,
та додатків до неї

 

На виконання Закону України від 21 червня 2012 року № 4995-VІ «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012 – 2015 роки», відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.  Внести до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010 – 2014 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 01 грудня 2010 року № 7-VІ, такі зміни:

1.1. У назві, тексті та додатках до Програми слова та цифри «на 2010 – 2014 роки» замінити словами та цифрами «на 2010 – 2015 роки».

 

1.2. У розділі 2 «Мета Програми та шляхи реформування житлово-комунального господарства»:

- викласти абзац перший у такій редакції:

«Мета Програми полягає у визначенні засад реалізації державної політики реформування житлово-комунального господарства, здійсненні заходів щодо підвищення ефективності та надійності його функціонування, забезпеченні сталого розвитку для задоволення потреб населення і господарського комплексу в житлово-комунальних послугах відповідно до встановлених нормативів і національних стандартів, забезпеченні реалізації житлових прав мешканців гуртожитків»;

 

       - доповнити абзац четвертий новим підпунктом такого змісту:

«· передачі гуртожитків у власність територіальних громад Харківської області.».

 

1.3. Доповнити розділ 3 «Основні завдання Програми та заходи, необхідні для їх виконання» після слів «…діючої системи підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів.» підрозділом 3.8. у такій редакції:

«3.8. Передача гуртожитків у власність територіальних громад Харківської області.

Для передачі гуртожитків у власність територіальних громад Харківської області потрібно:

·       створення пооб’єктного переліку гуртожитків, що підлягають передачі у власність територіальних громад Харківської області, для забезпечення формування та реалізації державної політики у житловій сфері та житлово-комунальному господарстві;

·       визначення обсягів фінансування для проведення у кожному гуртожитку капітального ремонту, передбаченого заходами Програми, до приймання в комунальну власність;

·       передбачення щороку під час затвердження обласного та місцевих бюджетів цільових коштів, у межах бюджетних призначень на відповідний рік, на капітальний ремонт гуртожитків, які плануються до приймання в комунальну власність.».

 

1.4. Доповнити розділ 7 «Фінансове забезпечення» Програми абзацом такого змісту:

«Крім того, прогнозний обсяг фінансового забезпечення виконання заходів Програми щодо капітального ремонту гуртожитків, у тому числі ремонту дахів, внутрішньобудинкових мереж тепло-, водопостачання, водовідведення, електромережі та ліфтів наведено у додатку 5 до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010 – 2015 роки.».

 

1.5. Доповнити розділ 9 «Очікувані результати» Програми абзацом такого змісту:

«У результаті виконання заходів Програми щодо передачі гуртожитків у власність територіальних громад буде передано 11 гуртожитків загальною площею 14,548 тис. кв. метрів, що сприятиме зменшенню зумовленої житловою проблемою соціальної напруженості в суспільстві, яка існує багато років. Зокрема, у власність територіальних громад Харківської області очікується передати: у 2013 році – 6 гуртожитків, у 2014 році – 3 гуртожитки, у 2015 році – 2 гуртожитки.».

1.6. Доповнити Програму додатком 5 «Прогнозний обсяг фінансового забезпечення виконання заходів щодо капітального ремонту гуртожитків, у тому числі ремонту дахів, внутрішньобудинкових мереж тепло-, водопостачання, водовідведення, електромережі та ліфтів», викладеним у додатку 1 до цього рішення.

1.7. Внести зміни до таблиці додатку 1 «Заходи щодо інституціонального та організаційного забезпечення виконання завдань Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010 – 2015 роки» до Програми, доповнивши її пунктом 6, викладеним у додатку 2 до цього рішення.

 

2.  Харківській обласній державній адміністрації продовжити роботу щодо реалізації заходів Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010 – 2015 роки.

3.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, шляхів і зв’язку (Шаповалов О.В.), з питань бюджету (Немикіна Л.П.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                                С. Чернов