Пояснювальна записка

до проекту рішення «Про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки»

До обласної ради надійшло клопотання ТОВ «БУЛІТ» про придбання земельної ділянки загальною площею 0,0793 га, розташованої  за адресою: м. Харків, вул. Мироносицька, 33,  - у зв’язку з продажем обласною радою товариству нежитлової будівлі та огорожі, що знаходяться на цій земельній ділянці.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (індексний номер: 9033289) зазначена вище земельна ділянка (кадастровий номер - 6310136600:02:005:0066) знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Відповідно до пункту 21 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 8 Земельного кодексу України до повноважень обласних рад у галузі  земельних  відносин  на території області належить розпорядження землями, що знаходяться у спільній власності територіальних громад.

На виконання вимог статей 116, 122, 127, 128  Земельного кодексу України,  проект рішення передбачає проведення експертної грошової оцінки зазначеної земельної ділянки, а також  низку заходів, направлених на забезпечення проведення та оплати такої оцінки.

 

 

 

Начальник юридичного відділу                                                             Д. Бабенко