ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про внесення змін

до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області

на 2013 рік, затвердженої рішенням обласної ради

від 05 березня 2013 року  №644-VI (із змінами)»

 

 

1.      Обґрунтування необхідності прийняття акта

 

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 05 березня 2013 року  № 644-VI (із змінами) (далі – Програма).

 

2.      Цілі і завдання прийняття акта

 

Зміни до частини ІI «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2013 рік» та до частини ІІІ «Потреба у капітальних вкладеннях на об’єкти соціально–економічного значення  у 2013 році» Програми вносяться з метою виділення та ефективного використання коштів обласного бюджету на заходи для проведення обласною радою експертної грошової оцінки земельних ділянок, що підлягають продажу, заходи, направлені на  поповнення статутного капіталу ОКП ХОР «ЗНАХІДКА», заходи, направлені на придбання звукопідсилювальної апаратури для Лозівського міського будинку культури, заходи, спрямовані на створення КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-1», «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-2», «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-3», «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-4», «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-5» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, заходи, спрямовані на  підготовку та проведення новорічних і різдвяних свят, та обєкти по галузях «Культура і туризм» та  «Фізкультура і спорт.

 

3. Загальна характеристика та основні положення акта

 

В основних положеннях акта вносяться зміни до частини ІI «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2013 рік» та до частини ІІІ «Потреба у капітальних вкладеннях на об’єкти соціально–економічного значення  у 2013 році» вносяться  шляхом доповнення таблиці 2.6. «Фінансування заходів з регулювання земельних відносин» у частині «головний розпорядник коштів», доповнення таблиці  2.9. «Фінансова підтримка ОКП ХОР «ЗНАХІДКА» унктом 2 та доповнення частини ІІ таблицею «2.24. Фінансування заходів, спрямованих на створення КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-1», «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-2», «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-3», «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-4», «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-5» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, та таблицею 2.25. «Фінансування заходів, направлених на підготовку та проведення новорічних та різдвяних свят», таблиці по галузях «Культура і туризм» та «Фізкультура і спорт» частини ІІІ «Потреба у капітальних вкладеннях на об’єкти соціально–економічного значення у 2013 році» у частині планування щодо фінансування за рахунок коштів обласного бюджету деяких заходів і об’єктів.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

 

Розроблення стратегічних документів економічного і соціального розвитку регулюється Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

 

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 05 березня 2013 року № 644-VI (із змінами), потребує додаткового бюджетного фінансування з обласного бюджету відповідно до проекту рішення.

 

 

 

 

Директор Департаменту                                                                        С.В. Авершин