ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ,
міст області
»

 

            Проект рішення Харківської обласної ради «Про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» підготовлено відповідно до вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про приватизацію державного майна», «Про державну програму приватизації», «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», «Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012-2014 роки», а також Порядку продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області шляхом викупу, на аукціоні (у тому числі за методом зниження ціни, без оголошення ціни) та за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, затвердженого рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 779-VІ та інших актів, що регулюють питання власності, і передбачає:

 

- доповнення переліку об’єктів спільної власності, що підлягають відчуженню шляхом продажу за конкурсом, додатку до рішення обласної ради від 05 березня 2013 року № 665-VІ «Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» (зі змінами), новою позицією 13:

Структурний підрозділ цілісного майнового комплексу КПОЗ ЦРА № 166 – Аптека № 103, - що перебуває в оренді ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 166» та розташований за адресою: Харківська обл., Вовчанський р-н, с-ще Білий Колодязь, вул. Леніна, 17.

Структурний підрозділ цілісного майнового комплексу КПОЗ ЦРА № 166 – Аптеки № 103 передано в оренду ТОВ «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 166» згідно з договором оренди № 71 від 16 січня 2008 року (зі змінами), з метою розміщення аптеки. Загальна кількість основних засобів Аптеки № 103 за договором оренди – 29 одиниць (будівля, сарай, підвал, побутові меблі, техніка та холодильник). Оціночна вартість основних засобів станом на 31.05.2012 становить 51233,00 грн. Наявне звернення орендаря щодо розгляду обласною радою питання продажу структурного підрозділу цілісного майнового комплексу (вх. № 2861/01-31 від 31.05.2012 та № 3467/01-31 від 02.07.2012). Харківська обласна державна адміністрація надала згоду на здійснення відчуження зазначеного майна своїм листом № 01-74/7399 від 20.09.2012.

З метою забезпечення надходжень до спеціального фонду обласного бюджету від приватизації об’єктів спільної власності вбачається за доцільне доповнити перелік об’єктів спільної власності, що підлягають відчуженню шляхом продажу за конкурсом, наведеним об’єктом.

 

-                      вилучення з переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають відчуженню шляхом продажу за конкурсом, додатку до рішення обласної ради від 01 березня 2012 року № 372-VІ «Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», позицію 5:

Цілісний майновий комплекс (без приміщень) Державного підприємства закладу охорони здоров’я Аптека № 355, який перебуває в оренді ТОВ «Елен - 2», розташований за адресою: м. Харків, пр. Л. Свободи, 47.

З метою врегулювання питань дотримання законодавства у сфері приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та у зв’язку з відсутністю попиту на цілісний майновий комплекс (без приміщень), до складу якого входить 52 одиниці основних засобів (офісні та побутові меблі, обладнання, касовий апарат, холодильники, інш.), які передано в оренду ТОВ «Елен - 2» згідно з договором оренди № 72 від 06 березня 2008 року, але не використовується у зв’язку з розірванням Харківською міською радою договору оренди на приміщення, де товариство впроваджувало діяльність аптеки, пропонується вилучити з переліку вищезазначений об’єкт спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають відчуженню шляхом продажу за конкурсом.

 

 

 

Начальник управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                            А.П. Поливаний