ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

VІ сесія V скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

  

                                                                                                                           

 

 

Від 26 жовтня 2006 року                                                                                 82-V

  

 

Про упорядкування

питань управління майном,

що є у спільній власності

територіальних громад сіл,

селищ, міст області

Відповідно до ст.ст. 19, 142 Конституції України (254к/96-ВР), ст.ст. 43, 60 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні" (280/97-ВР),  враховуючи, що управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що перебувають в управлінні обласної ради, призначення та звільнення керівників цих об’єктів є виключними повноваженнями обласної ради, з метою вдосконалення механізму управління майном, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та недопущення послаблення економічних основ місцевого самоврядування в регіоні обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1.      Утворити у структурі виконавчого апарату (секретаріату) обласної ради відділ з питань управління майном комунальної власності у кількості 5 працівників в межах загальної чисельності апарату.

 

2.      Внести зміни до структури виконавчого апарату (секретаріату) обласної ради, затвердженої рішенням обласної ради від 28 квітня 2006 року № 3-V (р3-5), із змінами,  внесеними рішенням обласної ради від 03 червня 2006 року № 17-V (р17-5), виклавши її у новій редакції (додаток 1).

 

3.      Доручити голові обласної ради (Салигін В.В.):

3.1. Спільно з облдержадміністрацією до 10 листопада 2006 року створити комісію по проведенню інвентаризації об'єктів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, з включенням до її складу депутатів обласної ради, з дотриманням пропорційного представництва від усіх депутатських фракцій обласної ради;  подати на розгляд обласної ради акт інвентаризації майна в термін до 15 грудня 2006 року.

 

3.2.  Забезпечити розроблення та оприлюднення проекту Положення про порядок здійснення майнових операцій з об'єктами комунальної власності, які забезпечують спільні потреби територіальних громад області.

 

3.3.      Забезпечити розроблення та оприлюднення проекту Положення про укладення контракту з керівником об'єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

4.На час проведення інвентаризації ввести мораторій на здійснення майнових операцій з об'єктами комунальної власності, які забезпечують спільні потреби територіальних громад області.

            Дія мораторію не поширюється  на майнові операції  щодо відчуження об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, переліки яких затверджені рішенням обласної ради від 29 листопада 2005 року "Про відчуження об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області".

 

         5. Голові обласної державної адміністрації (Аваков А.Б.) до 15 листопада 2006 року надати обласній раді інформацію про результати приватизації об'єктів,  визначених рішенням обласної ради від 29 листопада 2005 року "Про відчуження об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області".

 

6. Визнати таким, що втратив чинність, підпункт 7 пункту 1 рішення обласної ради від 28 квітня 1998 року "Про делегування повноважень обласної ради". (р2-4-3)

 

7. Пункти 1, 2, 6  цього рішення набувають чинності з моменту затвердження обласною радою Положення про порядок здійснення майнових операцій з об'єктами комунальної власності, які забезпечують спільні потреби територіальних громад області, та Положення про укладення контракту з керівником об'єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

            8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань спільної власності територіальних громад області
(Самусєв В.Є.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                       В.Салигін