Пояснювальна записка до проекту рішення

«Про внесення змін до рішення обласної ради від 20 грудня 2012 року

№ 635 - VІ «Про обласний бюджет на 2013 рік» та додатків до нього»,

що пропонується винести на розгляд чергової сесії обласної ради

 

І. Трансферти з державного бюджету

 

1. Області додатково виділені кошти додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів для спрямування місцевими бюджетами на оплату праці в загальній сумі 97888,9 тис.грн. в тому числі:

- згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 року № 934-р - 27000,0 тис.грн. (розподіл затверджений розпорядженням обласної державної адміністрації від 06.12.2013 року № 499, за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, - колонка 2 додатку 1);

- згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2013 року № 974-р - 70888,9 тис.грн., які розподіляються між районами та містами області і обласним бюджетом (Департамент охорони здоров’я) (колонка 3 додатку 1);

Відповідно до зазначених розпоряджень Кабінету Міністрів України зменшено обсяги субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на:

- на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот – на 74013,1 тис.грн., з них 20000,0 тис.грн. відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 року № 934-р затверджено  розпорядженням обласної державної адміністрації від 06.12.2013 року № 499, за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету (зменшення з урахуванням перерозподілу під фактично нараховані суми пільг та субсидій наведено в додатку 2);

- на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу – на 7000,0 тис.грн. (зменшення з урахуванням перерозподілу під фактично нараховані суми пільг та субсидій наведено в додатку 2);

- на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – на 8204,3тис.грн.

Доходи загального фонду обласного бюджету збільшуються на загальну суму 8671,5 тис.грн. (враховуючи збільшення на 97888,9 тис.грн. за рахунок додаткової дотації та зменшення на 89217,4 тис.грн. за рахунок скорочення субвенцій на надання пільг та субсидій і здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку), видатки  збільшуються на 16875,8 тис.грн. (збільшення на 97888,9 тис.грн. за рахунок додаткової дотації та зменшення на 81013,1 тис.грн. за рахунок скорочення субвенцій на надання пільг та субсидій).

 

Крім того, розподіляються нерозподілені кошти додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів, що були враховані при затвердженні бюджету на 2013 рік у сумі 45290,625 тис.грн., з яких 21200,0 тис.грн. затверджені розпорядженням обласної державної адміністрації від 28.11.2013 року № 488, за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету (колонка 4 додатку 1) та 24090,625 тис.грн. виносяться на розгляд сесії (колонка 5 додатку 1).

 

У зв’язку зі зменшенням обсягу субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій зменшуються видатки спеціального фонду по Департаменту капітального будівництва на загальну суму 8204,3 тис.грн. (з відповідним зменшенням передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду), в тому числі по об’єктах:

- «Будівництво поліклініки в м. Дергачі» - зменшується на суму 4594,3 тис.грн.;

- «Реконструкція очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області»  - зменшується на суму 1750,0 тис.грн.;

- «Капітальний ремонт системи водопостачання в селі Яремівка Ізюмського району» – виключається у сумі 390,390 тис.грн;      

- «Капітальний ремонт споруди сільського будинку культури в селі Студенок Ізюмського району» виключається у сумі 487,670 тис.грн.;

- «Капітальний ремонт доріг комунальної власності по вулицях Артема, Голосова в селі Студенок Ізюмського району Харківської області»  – виключається у сумі 981,940 тис.грн.

Крім того, виключаються видатки для проведення співфінансування за рахунок коштів бюджету Студенокської сільської ради на суму 18,850 тис.грн. по вказаних об’єктах Ізюмського району.

Доходи спеціального фонду обласного бюджету зменшуються на суму 18,850 тис.грн. (зменшення субвенції з районного бюджету Ізюмського району за рахунок бюджету Студенокської сільської на співфінансування), видатки - на 8223,150 тис.грн. (за рахунок субвенцій з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку та з районного бюджету Ізюмського району).

 

2. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2013 № 743 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на 2013 рік, та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2011 № 165» окремим місцевим бюджетам області передбачається субвенція з державного бюджету на фінансування програм – переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування в сумі 882,3 тис.грн. (розподіл коштів субвенції між районами та містами області затверджений розпорядженням обласної державної адміністрації від 06.12.2013 року № 499 за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету (додаток 3).

На відповідну суму збільшуються доходи та видатки загального фонду обласного бюджету.

 

3.  Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2013 № 865 «Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2013 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування» збільшується обсяг відповідної субвенції з державного бюджету і видатки обласного бюджету по Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури на суму 264413,5 тис.грн., в тому числі по загальному фонду – 78000,0 тис.грн., по спеціальному – 186413,5 тис.грн.

На суму 78000,0 тис.грн. збільшуються доходи та видатки загального фонду обласного бюджету, на суму 186413,5 тис.грн. - спеціального.

 

4. Проводиться перерозподіл коштів субвенцій з державного бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям та на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" між районами та містами області під фактично нараховані суми допомог (додатки 4,5).

 

5. Проводиться перерозподіл коштів субвенції з державного бюджету на надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот), на компенсацію втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян між районами та містами області (додаток 6).

 

ІІ. Перерозподіл асигнувань в межах затвердженого обсягу

 

1. По службі у справах дітей проводиться перерозподіл асигнувань в межах загального обсягу, а саме: збільшуються асигнування на загальну суму 83,380 тис.грн., в тому числі на нарахування на заробітну плату – 5,697 тис.грн., медикаменти – 2,783 тис.грн., господарське утримання установ та поточний ремонт приміщень – 74,9 тис.грн., за рахунок відповідного зменшення асигнувань по видатках на оплату енергоносіїв і господарське утримання установ у зв’язку з їх економією.

 

2. У зв’язку з уточненням видів робіт проводиться перерозподіл в межах затверджених обсягів субвенції з обласного бюджету переможцям обласного конкурсу міні-проектів територіальних громад «Разом в майбутнє» на виконання комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки» по Сахновщинському району, а саме: збільшуються капітальні видатки на суму 17,2 тис.грн. за рахунок відповідного  зменшення поточних (з відповідним збільшенням передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду).

 

3. По Департаменту соціального захисту населення:

 

3.1. Збільшуються асигнування на загальну суму 329,6 тис.грн., в т.ч.:

-    по будинках-інтернатах для малолітніх інвалідів – на 103,2 тис.грн., з них на: оплату послуг теплопостачання – 50,0 тис.грн., виплату пенсій і допомог – 33,2 тис.грн., придбання продуктів харчування – 20,0 тис.грн.;

-    по будинках-інтернатах для літніх людей та інвалідів системи соціального захисту – на суму 226,4 тис.грн., з них на: виплату пенсій і допомог – 100,0 тис.грн., придбання продуктів харчування – 126,4 тис.грн.

 

за рахунок відповідного зменшення асигнувань у зв’язку з економією, в т.ч.:

-       на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни – 219,6 тис.грн.;

-       на компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування – 70,0 тис.грн.;

-       на встановлення телефонів інвалідам чи групи  –  10,0 тис.грн.;

-       по обласному центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат на оплату послуг теплопостачання – 30,0 тис.грн.

 

3.2. Збільшуються асигнування на реалізацію заходів комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки (надання матеріальної допомоги) на суму 85,0 тис.грн. за рахунок відповідного зменшення видатків на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни у зв’язку з їх економією.

 

4. У зв’язку з економією скорочуються видатки по Департаменту економіки і міжнародних відносин на загальну суму 487,0 тис.грн., в т.ч.:

на  проведення презентаційних та виставкових заходів в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області - на 478,0 тис.грн.;

на виконання заходів Програми розвитку транскордонного  співробітництва Харківської області на 2011-2016 роки - на 9,0 тис.грн.

 

5. По Департаменту культури і туризму за рахунок зменшення видатків у зв’язку з їх економією на загальну суму 5090,719 тис.грн., в т.ч.:

по загальному фонду на суму  5019,948 тис.грн., а саме:

-  на проведення культурно – мистецьких заходів – на 1890,182 тис.грн.;

-  по обласних бібліотеках – на 747,340 тис.грн., в т.ч.: нарахування на оплату праці –  7,340 тис.грн.,  поточноме утримання –  740,0 тис.грн.;

-  по обласних музеях – на 1208,497 тис.грн., в т.ч.: оплата праці з нарахуваннями – 127,503 тис.грн., комунальні послуги та енергоносії – 124,9 тис.грн., поточне утримання установ – 956,094 тис.грн.;

-  по училищах культури – на 55,945 тис.грн. (енергоносії);

-  по обласному навчально–методичному центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів – на 8,4 тис.грн.;

- інших культурно–освітніх закладах – на 1109,584 тис.грн., в тому числі: нарахування на оплату праці – 0,854 тис.грн., поточне утримання установ – 1108,730 тис.грн.;

по спеціальному фонду - на суму 70,771 тис.грн. по видатках на придбання обладнання і предметів довгострокового користування (з відповідним зменшенням передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду), в т.ч.:

- по обласних музеях – на 20,771 тис.грн.;

- по інших культурно–освітніх закладах – на 50,0 тис.грн.

 

5.1. Збільшуються бюджетні призначення на суму 1745,939 тис.грн., в т. ч.:

по загальному фонду на суму 1650,779 тис.грн.,  з них: 

-  на фінансову підтримку обласним театрам в частині виплати заробітної плати з нарахуваннями - 1577,629 тис.грн.;

-  обласним музеям для придбання предметів, матеріалів - 23,150 тис.грн.;

-   на фінансову підтримку Харківського обласного комунального підприємства «Харківкіно» на виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік для виплати заробітної плати з нарахуваннями - 50,0 тис.грн.;

            по спеціальному фонду для придбання звукової апаратури організаційно – методичному центру культури і мистецтва (з відповідним збільшенням передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) - 95,160 тис.грн.

 

5.2. Передається субвенція районному бюджету Кегичівського району на капітальний ремонт районного Будинку культури, смт. Кегичівка, Харківської області (з відповідним збільшенням передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі  544,780 тис.грн.

 

5.3. Зменшуються видатки по галузі «Культура» на суму 2800,0 тис.грн. у зв’язку з економією.

 

6. По Департаменту науки і освіти зменшуються бюджетні призначення на загальну суму 471,717 тис.грн., в тому числі:

- по видатках на оплату праці з нарахуваннями по позашкільних закладах освіти на загальну суму 434,210 тис.грн. у зв’язку з передачею позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лісовичок» комунального закладу «Сахновщинський навчально-реабілітаційний центр» до комунальної власності територіальних громад сіл, селища Сахновщинського району згідно з рішенням сесії обласної ради від 25.04.2013р. № 701-VI;

- по видатках на оплату праці з нарахуваннями по загальноосвітніх спеціалізованих школах-інтернатах з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою на загальну суму 37,507 тис.грн. у зв’язку з ліквідацією Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Харківської обласної ради згідно з рішенням сесії обласної ради від 29.08.2013р. № 829-VI.

7. По Департаменту охорони здоров’я:

 

7.1. За рахунок зменшення видатків у зв’язку з їх економією на загальну суму 8705,087 тис.грн., в т.ч.:

по загальному фонду на суму  8109,682 тис.грн., а саме:

- по лікарнях – на 4815,4 тис.грн., з них по з них по видатках на оплату праці з нарахуваннями – 4812,0 тис.грн.,  енергоносіїв – 3,4 тис.грн.;

- по спеціалізованих лікарнях та закладах – на 1638,491 тис.грн. на оплату енергоносіїв;

- по санаторіях  для дітей та підлітків – на 25,428 тис.грн., з них по видатках на нарахування на оплату праці – 4,388 тис.грн., на оплату енергоносіїв – 20,815 тис.грн., поточне утримання – 0,225 тис.грн.;

- по будинках дитини – на 52,457 тис.грн., з них по видатках на нарахування на оплату праці – 7,103 тис.грн., на оплату енергоносіїв – 10,333 тис.грн., поточне утримання –  35,021 тис.грн.;

- по Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф - на 339,0 тис.грн. по видатках оплату енергоносіїв;

- по спеціалізованих поліклініках - на 61,542 тис.грн., з них по видатках оплату енергоносіїв – 56,477 тис.грн., на виплату пенсій і допомог – 5,065 тис.грн.;

- по спеціалізованій стоматологічній поліклініці – на 2,5 тис.грн. по видатках поточне утримання;

- по медико-соціальних експертних комісіях – на 24,835 тис.грн.,  з них по видатках на нарахування на оплату праці – 16,0 тис.грн., на оплату енергоносіїв – 0,954 тис.грн., поточне утримання – 7,881тис.грн.;

- по інших видатках - на 885,141тис.грн.,  з них по видатках на оплату енергоносіїв – 135,141 тис.грн. та на інші виплати населенню – 750,0 тис.грн.;

- по службі технічного нагляду за будівництвом і капітальним ремонтом - на 7,947 тис.грн. по видатках на оплату праці;

- по медичній бібліотеці - на 13,488 тис.грн., з них по видатках на оплату праці з нарахуваннями – 6,118 тис.грн., на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 2,188 тис.грн. поточне утримання  – 5,182 тис.грн.;

- по медичних коледжах – на 243,453 тис.грн. по видатках на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, на оплату послуг, на оплату енергоносіїв та видатках на соціальне забезпечення;

по спеціальному фонду на проведення капітального ремонту лікарень (з відповідним зменшенням передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) - на суму 595,405 тис.грн.

 

збільшуються видатки на загальну суму 8705,087 тис.грн., в тому числі:

по загальному фонду - на 8241,597 тис.грн., а саме:

- по лікарнях - на суму 281,570 тис.грн., з них видатки на оплату праці 215,0 тис.грн., на  поточне утримання – 66,570 тис.грн.;

- по спеціалізованих лікарнях та закладах - на суму 3002,199 тис.грн. на поточне утримання;

- по санаторіях для хворих туберкульозом - на суму 143,328 тис.грн., з них видатки на оплату енергоносіїв – 99,0 тис.грн. та  на виплату пенсій і допомог – 44,328 тис.грн.;

- по спеціалізованій стоматологічній поліклініці - на 2,5 тис.грн. на оплату енергоносіїв;

- по Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – на 4812,0 тис.грн. на оплату послуг комунального підприємства автобази швидкої медичної допомоги.

по спеціальному фонду - в сумі 463,490 тис.грн. для придбання предметів довгострокового використання (з відповідним збільшенням передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду), а саме:

-                    по спеціалізованих лікарнях та закладах - на 265,490 тис.грн.;

- по Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф - на 99,0 тис.грн.;

- по спеціалізованій стоматологічній поліклініці - на 99,0 тис.грн.

 

7.2. Зменшуються видатки на оплату праці з нарахуваннями в загальній сумі 22400,0 тис.грн., в тому числі по: лікарнях - на 1613,3 тис.грн., спеціалізованих лікарнях та закладах - на 18136,7 тис.грн., Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф - на 2650,0 тис.грн.

7.3. Збільшуються видатки Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на оплату послуг комунального підприємства автобази швидкої медичної допомоги в сумі 2958,717 тис.грн. за рахунок нерозподілених коштів обласного бюджету.

7.4.  Перерозподіляються кошти субвенції з Чернігівської області Харківському міжобласному центру клінічної генетики та пренатальної діагностики на проведення скринінгу новонароджених дітей на фенілкетонурію в сумі 274,2 тис.грн., а саме збільшуються видатки на оплату праці з нарахуваннями  за рахунок відповідного зменшення асигнувань по оплаті послуг (крім комунальних).

 

8. По обласній державній адміністрації збільшуються видатки на виконання Програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2011-2013 роки на суму 22400,0 тис.грн. (в тому числі капітальні видатки з відповідною передачею коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) – 17800,0 тис.грн.) за рахунок нерозподілених коштів обласного бюджету.

 

9. По Департаменту у справах молоді та спорту збільшуються асигнування на загальну суму 303,512 тис.грн., в т.ч: на  проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту – 50,0 тис.грн., неолімпійських видів спорту – 253,512 тис.грн.

за рахунок відповідного зменшення асигнувань у зв’язку з їх економією:

-  по КЗ «КДЮСШ «ХТЗ»  – на 232,695 тис.грн., в т.ч.: на оплату праці з нарахуваннями – 216,005 тис.грн., оплату енергоносіїв – 16,0 тис.грн., поточне утримання – 0,690 тис.грн.;

-   по школі вищої спортивної майстерності на оплату енергоносіїв – на 36,3 тис.грн.;

-          по видатках на надання фінансової підтримки спортивним федераціям та асоціаціям  – на 14,874 тис.грн.;

-          по Центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту по видатках на оплату праці – на 19,643 тис.грн.

 

 

Крім того, збільшуються асигнування на суму 800,0 тис.грн., з них  на  проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту – 400,0 тис.грн., неолімпійських видів спорту – 400,0 тис.грн. за рахунок нерозподілених коштів обласного бюджету.

 

10. По обласній раді за рахунок зменшення видатків на виконання заходів комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки» на суму 1405,121 тис.грн. та видатків на фінансову підтримку ОКП Харківської обласної ради "ЗНАХІДКА" (Програма економічного і соціального розвитку Харківської області) на суму 54,879 тис.грн. збільшуються видатки на:

- поточне утримання – на 360,0 тис.грн.

- внесок в статутний капітал ОКП Харківської обласної ради «ЗНАХІДКА» в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік в сумі 500,0 тис.грн. (з відповідною передачею коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду);

- внесок в статутний капітал КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК «РОГАНЬ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області (головний розпорядник коштів - Департамент економіки і міжнародних відносин) в сумі 200,0 тис.грн. (з відповідною передачею коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду);

- на виконання заходів Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2011-2015 роки в сумі 200,0 тис.грн. для надання фінансової підтримки Комунальному підприємству «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради (головний розпорядник коштів - Департамент масових комунікацій);

- на надання в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області (головний розпорядник – обласна державна адміністрація) фінансової підтримки на безповоротній основі ОК ВЕП «Держпром» - 170,0 тис.грн. та АТП ОК ВЕП «Держпром» -  30,0 тис.грн.

 

11. Проводиться перерозподіл обсягів субвенції з обласного бюджету на облаштування внутрішніми туалетами по загальноосвітніх навчальних закладах Нововодолазького району, а саме: збільшується обсяг субвенції по Старовірівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. на 29,174 тис.грн. за рахунок відповідного зменшення по Новоселівському НВК.

 

12. Департаменту капітального будівництва за рахунок нерозподілених коштів бюджету розвитку виділяється 1,0 тис.грн. на об’єкт «Капітальний ремонт дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Капітолівської сільської ради Ізюмського району (заміна віконних блоків)», фінансування робіт по якому буде здійснюватись за рахунок коштів інвестора – філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Ізюмський комбінат хлібопродуктів».

 

13. У зв’язку з  уточненням обсягів робіт здійснюється перерозподіл коштів по окремих об’єктах та вносяться відповідні зміни Переліку  об’єктів капітального, поточного ремонту та реконструкції вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області, що здійснюються у 2013 році  за рахунок субвенції з державного бюджету обласному бюджету, затвердженого додатком 11 до рішення (додаток 7).

 

ІІІ. Замінюється назва субвенції, що передається з обласного бюджету міському бюджету м.Лозова:

з «Інша субвенція міському бюджету м. Лозова на придбання звукопідсилювальної апаратури для Лозівського міського будинку культури (Програма економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік)»

на «Інша субвенція міському бюджету м. Лозова на придбання звукопідсилювальної апаратури для Лозівського міського Палацу культури (Програма економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік)».

 

ІV. У зв’язку із прийняттям на обласний бюджет всієї системи екстреної (швидкої) медичної допомоги регіону із розширенням мережі відділень та пунктів постійного базування бригад екстреної медичної допомоги збільшуються ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках по Департаменту охорони здоров’я.

 

V. Списується заборгованість Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» перед обласним бюджетом на суму наданих пільг молодим сім’ям по сплаті зобов’язань за кредитами на будівництво (реконструкцію) та придбання житла у зв’язку з народженням дітей (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.05.2001 року № 584 «Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла») –  879,835 тис.грн.

Рішення доповнюється відповідним пунктом:

«28. У зв’язку з наданням пільг молодим сім’ям по кредитах, наданих з обласного бюджету на будівництво (реконструкцію) та придбання житла, відповідно до постанови  Кабінету Міністрів України від 29.05.2001 року № 584 «Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим   громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла» (зі змінами) списати заборгованість Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» перед обласним бюджетом у сумі 879,835 тис. грн. яка знаходиться на обліку в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Харківській області.».

 

У зв’язку зі значною кількістю змін, рішення та додатки до нього викладаються у новій редакції.

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської ОДА                                                                 С.І.Овсянніков