ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проєкту рішення обласної ради «Про присвоєння звання

“Почесний громадянин Харківської області”»

 

            На розгляді в Харківській обласній раді перебуває проєкт рішення

«Про присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області”».

На XIV сесії  Харківської обласної ради  VIII скликання  24 грудня 2022 року прийнято рішення № 473-VIII «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області»  Сирському Олександру Станіславовичу.

            До Харківської обласної ради надійшов лист Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області»  від  18 січня 2023 року з протоколом засідання Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» від 18 січня 2023 року       № 18 щодо розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» у 2022 році (вх. № 512/01-20 від 23.01.2023).

Згідно з пунктом 2.10 Положення про звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року № 71-V (зі змінами), відповідно до якого протокол засідання Експертної ради разом із іншими документами розглядаються на засіданнях постійних комісій обласної ради та разом із проєктом рішення вносяться на розгляд обласної ради.

Відповідно до пункту 1.4. Положення про звання "Почесний громадянин Харківської області" у період дії на території області чи країни надзвичайного або воєнного стану, враховуючи необхідність відзначення осіб, які зробили  вагомий внесок у справу збереження територіальної цілісності держави, захисту суверенітету, з метою вшанування їхнього  героїзму звання «Почесний громадянин Харківської області» може бути присвоєно семи особам.

Враховуючи зазначене вище, згідно з рекомендаціями Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» щодо кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», які були ухвалені за результатами засідань 28 вересня 2022 року та 18 січня       2023 року, доопрацьовано проєкт рішення обласної ради «Про присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області”».

 

 

 

 Голова обласної ради                             Тетяна  ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО